2019-12-02 81 浏览
呢排行天氣開始轉冷, 我朋友建議去食雞煲, 平時都係約荃灣, 今次就下我呢個老友。 試下喺旺角呢間富盈雞煲。 我哋都係第一次幫襯, 去到門口已經見到有唔少客人等位, 好彩裏面位置都闊落,唔使等咁耐我哋就可以入去了。凍蝦十分爽口, 除咗凍食之外, 我哋諗到放喺韓燒爐乾煎及火鍋白灼, 果然有三種唔同食法, 我朋友好喜歡食海蝦, 來來回回都攞咗幾轉! 見佢不停供應,感覺有幾新鮮!青口用來韓燒,肉質又幾爽口。韓燒又點少得午餐肉, 燒起上嚟十分金黃, 仲有薄薄嘅肥牛, 可以燒得好似煙肉一樣!出面仲有啲熟食包括咖哩魚蛋、豬皮、蘿蔔, 味道都唔錯,咖哩味好突出。燒菠蘿,酸酸甜甜,十分好食。食完頭盤, 慢慢品嚐中辣嘅雞煲, 裏面有很多麻子, 入口發麻嘅感覺十分過癮, 雞煲水準唔錯, 我哋加少少蔬菜, 呢度要讚一讚就係蔬菜選擇十分多,尤其是係西洋菜,連埋啲雞煲醬汁,真係十分惹味!

青口用來韓燒,肉質又幾爽口。

燒菠蘿,酸酸甜甜,十分好食。