今晚同朋友在這裡品嘗了一餐超新鮮嘅蒸海鮮鍋,一個價錢$268有8種指定新鮮海鮮,再加自選8種食材嘅八寶蒸飯,而每種海鮮可自選不同嘅調味伴隨海鮮,除了大路嘅金銀蒜、豆醬、剁椒、還有翡翠汁、士多啤梨蟹籽醬、果皮等口味,當然可按自己喜歡選擇,但有新嘅口味我當然會試試啦!入單後等了一陣店員就一次將八個竹籠每層都係一種海鮮,跟手就放在蒸氣鍋上蒸,同時亦送上了個湯,材料十分,有肉有雞腳,味道清新鮮味,濕潤一下口腔,準備一陣嘅蒸海鮮!店員還跟手送上代幣,可以利用代幣夾花蟹加料,今次手風唔係好順,只是夾起但花蟹可能太生猛一伸,就回水中,炮空了!玩完剛好有得吃,按次序龍蝦,肉質爽彈味道鮮味,啖啖肉正!跟住就係蒸鮑魚,肉質煙韌彈牙夠晒嚼勁,跟住就係元貝,大大隻肉質一樣都係好爽口而且味道夠晒鮮味,加埋個金銀蒜真係好味道!接住就係豉汁蒸帶子,帶子肉質煙韌彈牙夠晒口感!清蒸蜆,蜆肉亦十分爽口鮮味,跟住就係海蝦,今次配上個士多啤梨蟹籽醬,入口就感覺得到個醬帶點酸酸甜甜加埋粒粒蟹籽口感十足!再來就係蒸魚,魚肉肉質爽口彈牙十分新鮮,最後就係個蟹,蟹膏超多,蟹肉鮮味,吃完一輪蒸海鮮後,店員就上埋個八寶蒸飯,今次主力點了
今晚同朋友在這裡品嘗了一餐超新鮮嘅蒸海鮮鍋,

玩完剛好有得吃,按次序龍蝦,肉質爽彈味道鮮味,啖啖肉正!
跟住就係蒸鮑魚,肉質煙韌彈牙夠晒嚼勁,
最後就係個蟹,蟹膏超多,蟹肉鮮味,
吃完一輪蒸海鮮後,店員就上埋個八寶蒸飯,今次主力點了以肉為主嘅材料,土魷肉餅、南乳腩仔肉、腐乳雞翼都十分入味好食,而個飯亦好吸味,將個八種材料味道吸收,飯身軟熟煙韌好有口感!差不多時店員會將材料同飯身攪勻先再上碗,讓你有機會樣樣都有啲入口嘅感覺,讚!
最後上埋個甜品完全滿足,加埋食得飽飽!