2022-11-26
終於去左想去勁耐嘅muta 仲book到榻榻米位(個日1800去到~)記住要同餐廳預訂定大概有4枱tatami位!除左tatami其他位置都好闊落舒適!日系裝修+到位服務好似去左日本咁💓💓1️⃣明太子雞翼·七味蛋黃醬($78)有4件脹卜卜唔算太貴!一咬落去充滿明太子filling微辣好惹味!雞翼唔會overcook~配埋蛋黃醬一流!好食!2️⃣月見雞肉棒串 ($88)見都幾熱門!3大串!雞肉+少少雞軟骨粒餡配好似章魚燒嘅汁+生蛋黃,呢個就中規中矩~3️⃣蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 ($178)啲蟹肉蟹膏係放滿哂成個蟹蓋!𢳂落去個飯既時候多到wow一聲!撈埋個燉飯非常好味!本身燉飯嘅忌廉汁creamy 得黎又唔會搶左個蟹味!飯粒煮得岩岩好仲保留咬口!啖啖都係蟹肉蟹膏味好滿足😋必點🤩4️⃣蟹肉·海膽奶油義大利麵 ($188)又係比好多蟹肉感動到!海膽奶油仲食到有酒味,意大利粉好掛汁!整體滿意!份量都係sharing size~Coffee凍熱同價抵讚!5️⃣hot baileys coffee ($52)拉花美美!baileys味還好♥️6️⃣iced matcha latte ($52)靚靚賣相,但matcha 味無想像
1️⃣明太子雞翼·七味蛋黃醬($78)
2️⃣月見雞肉棒串 ($88)
3️⃣蟹肉蟹膏甲羅燒燉飯 ($178)
4️⃣蟹肉·海膽奶油義大利麵 ($188)
Coffee凍熱同價抵讚!
5️⃣hot baileys coffee ($52)
拉花美美!baileys味還好♥️
6️⃣iced matcha latte ($52)
靚靚賣相,但matcha 味無想像中濃郁~可以叫熱會好飲啲☺️
不得不讚服務好好!坐tatami 叫我地小心上,坐兩個墊會舒服啲,仲有幫我地換碟~要水會問要暖/冷水幾貼心,雖然呢啲好似係小事,但好多餐廳都唔會有~