約左個fd喺旺角食飯,行到朗豪就揀左哩間。入到去差唔多無人客,心諗可能時間仲早je,點知食完就知中哂伏!「泰式唔知咩沙律」:D菜都算新鮮,係爽口既,但個汁超酸,好似勁落青檸汁去撈咁,開胃菜都唔洗酸成咁掛!同埋唔知佢落左D咩,搞到好辣~~「冬陰公湯」:又係好辣,面頭好多辣油,同埋好咸,我個fd話直頭咸到苦入面海鮮配料唔多,菇就好多粒,不過好硬,好似未煮熟咁!「咖哩雞配蒜蓉包」:哩個就好少少,D咖哩反而唔辣,勁重椰奶味,所以好滑,但變相無咩咖哩味,雞肉得兩三舊,不過都算嫩;蒜蓉包凍既,唔好提喇!「泰式炒金邊粉」:叫做最滿意既一道菜,炒得好有鑊氣,金邊粉條條分明,唔會癡埋一pat野;D蝦都幾彈牙,唔錯!「串燒蝦」:又係凍既,頂!同埋D肉好梅,隻蝦頭仲要自動甩出黎,好似癡上隻蝦度咁!同金邊粉D蝦差好遠!野食唔得,服務態度都麻麻。唔知係咪我地個位比較偏,由問佢攞manu、點菜、加水、埋單,都係要起碼叫3次先有人理我地,好似比人ignore左咁!泰國菜仲有好多選擇,所以唔會再食哩間了!
約左個fd喺旺角食飯,行到朗豪就揀左哩間。

入面海鮮配料唔多,菇就好多粒,不過好硬,好似未煮熟咁!

泰國菜仲有好多選擇,所以唔會再食哩間了!
2013-07-05