2022-04-24 2088 浏览
多謝身為柳柳粉既閨蜜落力安排,我地有幸可以一嚐由MIRROR成員 AK、阿Jer、ERROR成員肥仔合作開既日式串燒店❤️ 雖然只係book到下午4:30,時間比較尷尬,但係無阻我地點餐,盡興而歸🤣🤣串燒店內以黑色為主,配以乾花裝飾,座位闊落,型格得黎又夠舒服。呢度主打不同部位的燒雞串燒,仲有其他日式串燒、鍋物及甜品等。✨雞湯 餐點未到,先來每人一碗雞湯👍🏻✨魚翅乾口感特別,燒完有啲焦脆,帶點爽口,幾香幾好食✨鹽燒牛舌是當日best item❣️ 厚切牛舌燒得剛好,夠軟淋juicy,配上調味,正!✨鹽燒雞翼調味恰到好處,好味🤤✨鹽燒雞腎串雞腎爽口,加上檸檬汁,無得輸吧?✨鱈魚絲佐酒小食,不知不覺會食完😝✨南蠻炸雞雞件多,蛋黃醬汁一流😋✨玉子燒✨鹽燒明太子雞肉串明太子味不夠突出,明太子控表示少少失望..✨燒帆立貝帆立貝超大及厚肉,食落唔錯🤤 略為燒得有少少過火。✨燒日本室津蠔大隻鮮甜,可惜咁啱我果隻燒得有少少乾。✨尾瀨之雪柚子檸檬酒去到日本串燒店,梗係要點杯酒配佐酒小食及串燒吧?呢款非常易口喉,濃濃既柚子味,啱哂女士飲❤️✨免冶雞肉棒表面燒得微焦帶脆,上枱時會附上日本生蛋黃,蘸上蛋汁後口感更鮮

✨雞湯
餐點未到,先來每人一碗雞湯👍🏻

✨魚翅乾
口感特別,燒完有啲焦脆,帶點爽口,幾香幾好食

✨鹽燒牛舌

✨鹽燒雞翼
調味恰到好處,好味🤤

✨鹽燒雞腎串
雞腎爽口,加上檸檬汁,無得輸吧?

✨鱈魚絲
佐酒小食,不知不覺會食完😝

✨南蠻炸雞
雞件多,蛋黃醬汁一流😋

✨玉子燒

✨鹽燒明太子雞肉串
明太子味不夠突出,明太子控表示少少失望..

✨燒帆立貝
帆立貝超大及厚肉,食落唔錯🤤 略為燒得有少少過火。

✨燒日本室津蠔
大隻鮮甜,可惜咁啱我果隻燒得有少少乾。

✨尾瀨之雪柚子檸檬酒

✨免冶雞肉棒
表面燒得微焦帶脆,上枱時會附上日本生蛋黃,蘸上蛋汁後口感更鮮滑。

✨豚肉蘋果串
蘋果燒到微淋帶甜,跟豚肉幾夾。

✨雞皮稻庭烏冬
湯底清甜,無想像既油膩感👍🏻 雞皮厚身帶韌,如燒得再脆口些,會更好。

✨鴨肉水菜鍋
粉紅色鴨肉、粉紅色蘿蔔,賣相吸睛✨湯滾稍焯數分鐘就可以食!肉質軟淋有鮮味。紅心蘿蔔超!鮮!甜!

✨九龍球
要提前預訂既甜品💫 晶瑩剔透既大菜糕包裹住水果粒,淋上黑糖蜜、再撒上金泊,夠哂IG-able📸

我不是鏡粉,但呢度服務非常好及細心,食物質素不錯,絕對可以一試❣️ 雖然最後埋單唔平,但偶爾跟朋友們食一餐好也不為過吧?

2022-04-17
下午茶