2019-04-09 49 浏览
一個人去北角順便食個快飯,但我唔會因為咁而委屈自己嘅。喺渣華道街市遠處就見到呢間裝修清新系嘅星馬菜,乾淨企理,一於去食個肉骨茶先~一入餐廳已經有好熱情嘅姐姐歡迎我,仲好細心見我怕凍叫我坐另一個位唔好對住風口位。☺餐牌印到成本故事書咁,好得意。📕其實好多嘢想試,但一個人得一把口,唯有淨係叫咗個肉骨茶配白飯,滋補一番。肉骨茶份量都算多,唔算藥材味好重,啱晒我。第一啖飲啲湯就覺得非常之甜,好正!👍🏼重點係啲豬骨🐷好淋好入味,又有啲軟骨位感覺好多骨膠原😂加配飲品全部半價,為返十幾蚊,叫特飲真係起抵!因為叫咗個熱辣辣嘅肉骨茶,所以配返杯芒果🥭沙冰涼一下。🥶估唔到都非常真材實料,應該係真芒果整嘅,非常解渴,CP值高!👍🏻食完野,姐姐仲送咗件椰汁大菜糕🥥甜品,味道不過不失啦,但呢份誠意呢個價錢絕對抵食!🥳

南洋肉骨茶配白飯

椰汁大菜糕