2019-01-15 239 浏览
一個人放題, 清清靜靜的下午, 在<大滿喜日本料理>享受美好時光<大滿喜日本料理>在觀塘 OPC 10樓, 是最高的一層餐廳, 景觀整個觀塘, 採光一流, 舒適除左剔剔紙, 店內有自助食物, 見到食物好新鮮, 熱騰騰, 仲出緊煙炸多春魚, 超正, 好脆, 魚春飽滿!必食刺身, 種類好多, 有三文魚, 油甘魚,希靈魚,北寄貝, 劍魚腩,帶子, 赤貝, 鮑片, 赤蝦, 甜蝦, 榮螺, 共11款!!  刺身顏色油亮, 冰住上, 慢慢食都唔怕會變壞! 至愛燒鰻魚!! 厚肉, 無骨, 有魚香!!  壽司: 左起)油甘魚腩, 牛油果醬三文魚腩, 白鳥貝, 岩鹽火炙左口魚邊首先我想讚下個賣相好靓, 碟顏色好襯淺色系列的壽司, 第二就係味道, 魚肉新鮮, 有魚油香, 冇雪味!卷物: 海膽軍艦, 忌廉芝士鰻魚卷, 牛肉卷海膽軍艦,: 出去食海膽, 最怕有怪味,唔新鮮. 但佢完全冇, 加上魚子咸咸地, 咬落POKPOK聲, 唔錯~食完凍盤, 好想有D熱野落肚, 原來有燉湯, 叫左人蔘燉雞湯. 呢個有驚喜! 真係有蔘, 有雞, 仲有杞子!!  味道比得上韓國餐館,細細杯份量仲

除左剔剔紙,
店內有自助食物, 見到食物好新鮮, 熱騰騰, 仲出緊煙
炸多春魚, 超正, 好脆, 魚春飽滿!
刺身顏色油亮, 冰住上, 慢慢食都唔怕會變壞!
至愛燒鰻魚!! 厚肉, 無骨, 有魚香!!
卷物: 海膽軍艦, 忌廉芝士鰻魚卷, 牛肉卷
細細杯份量仲剛剛好!!
仲有多款飲品! 影唔哂~ 我唔太好甜野,所以攞左枝茶,我見鄰枱好似有清酒? 細細杯,好得意~

服務一流,帶位好快,效率高。Last order會提你,又會關心你啲野齊未,未齊就立即攞俾你,又無漏單! 服務員有禮 有笑容!
2019-01-15
午餐