2004-12-25
見冇人排隊, 試下呢個"峰"copycat 得唔得.結論係...極之十分唔得:1. 師傅們6個人企o係窄窄的地方工作, 互相阻礙, 效率係"負數". 我食了一碟自取, order紙落了3碟, 終於15分鐘後有第一碟, 30分鐘後有第2碟. 原因? 全部人掛住做外賣, 一個外賣order 最少有10-16件, 手上有7個外賣order, 店內d客想讓位比出面d人都唔得啦.2. 特上海鰻壽司, $25一件, 用現成鰻魚汁, 味道冇可能出事. 後來都出事, 出o係邊? 就係阿師傅用筷子夾條海鰻上碟時, 跌左半條出碟, 再夾返? 就如圖中咁, 散哂lor.3. 衛生好有問題, 睇住個師傅從迥轉帶上, 拎了一碟轉了over30分鐘之希靈魚壽司, 入一個外賣盒, 跟住即刻比waitress, 食左唔肚痛就奇...4. Waitress禮貌尚可, 但整間店d人都好旺角...感覺好唔專業, 亦唔敬業樂業. 可見於師傅們見日本師傅行開就大聲講佢壞話, 或者waitress們同你追單可以追到去左sideboard 與同事咬耳仔, 好野wor! 下次請我都唔去!
結論係...極之十分唔得:
下次請我都唔去!