天氣終於因為落下雨涼返少少🤏🏻啦,即刻好想食火鍋,今日就嚟到將軍澳試下湯·米🤤。係將軍澳站B1出口 直行好快到🤞🏻。🔸🔸🔸🔹🔸🔸🔸1️⃣ 藥膳豚肉鍋 $96藥膳鍋一上菜好香 好足料😍,有紅棗、枸杞、娃娃菜、雲耳、金針菇、冬菇、豆腐、粟米、炸薯仔(無諗過有薯仔、幾特別)、枝竹、鳴門卷‼️呢個鍋有紅棗好養生feel,勁岩女生食🤭。無諗過配料勁多,配咗豚肉,完全吸收晒啲湯汁🥲,放牛肉片都好正🤭。對個湯真係好滿意🥹❤️2️⃣ 酸菜魚鍋 $103 + 牛肉片 $36另外,見佢新品,所以揀咗酸菜魚鍋。配料都差不多,個湯初頭我驚好辣,但原來唔太辣,可接受😍。個魚都幾大舊❤️,不過食魚個陣要小心,因為比較多細骨啊,最好配菜同魚分開食😚,唔好一啖放晒入口!SO FAR, 呢個都唔錯呀‼️3️⃣ 芝士凍頂烏龍 $354️⃣ 百香果綠妍 $28打得火鍋、緊要叫嘢飲🤤,兩杯都唔錯呀,百香果綠妍夠清新、芝士烏龍又唔會太流🤭。

🔸🔸🔸🔹🔸🔸🔸

1️⃣ 藥膳豚肉鍋 $96