2018-09-03 5302 浏览
今日黎到韓國街但我地唔係黎食韓國野.反而揀左間台灣野!皆因貪佢呢度有得一人一個鍋,可以自己揀自己鐘意食既野!😀星期日都幾full,好彩唔洗等好耐就入得!一人鍋有9款俾我地揀,每款既配料都唔一樣。仲可以額外追加火鍋料添。每個鍋,都配飯/粉絲。除左火鍋之外,仲有小食,台式飲品。選擇都多!而我就叫左呢度招牌臭臭鍋🥘小辣。一黎度一陣陣又香又臭既臭豆腐味!愈臭就愈正!😂火鍋配料都好豐富,放到滿一滿!主要配料有:白豚肉,臭豆腐,貢丸,米血糕,大腸,嗚門卷等等。一直用細火滾住,熱辣辣!😁湯底非常惹味,辣度岩岩好。而且好入味,唔需要再沾醬汁也可!配上粉絲相當正,吸唒辣湯精華!食哂成個鍋都夠哂飽!枝竹,金菇,娃娃菜朋友就叫左:藥膳羊肉🥘濃郁既藥膳湯底,非常香濃足料。而且更加有少少的羊羶味,令到湯更調出味來!羊肉夠嫩,食落煙煙韌韌!配料與臭臭鍋不同,多了 海蜆,油豆腐,鱈魚丸,蓮藕,粟米,冬菇等等。藥膳湯底愈食愈熱,好滋陰🤤叫左杯凍既招牌奶茶🍹茶味夠香濃,不會太甜。味道又幾岩我!香芋奶茶:淡淡的香芋味為奶茶加多點甜味。大大杯。又幾好飲。
今日黎到韓國街但我地唔係黎食韓國野.
星期日都幾full,好彩唔洗等好耐就入得!

每個鍋,都配飯/粉絲。

除左火鍋之外,仲有小食,台式飲品。選擇都多!

而我就叫左呢度招牌臭臭鍋🥘小辣。
一黎度一陣陣又香又臭既臭豆腐味!愈臭就愈正!😂

火鍋配料都好豐富,放到滿一滿!
湯底非常惹味,辣度岩岩好。而且好入味,唔需要再沾醬汁也可!

配上粉絲相當正,吸唒辣湯精華!
食哂成個鍋都夠哂飽!
枝竹,金菇,娃娃菜

朋友就叫左:藥膳羊肉🥘
濃郁既藥膳湯底,非常香濃足料。
而且更加有少少的羊羶味,令到湯更調出味來!
羊肉夠嫩,食落煙煙韌韌!

藥膳湯底愈食愈熱,好滋陰🤤

叫左杯凍既招牌奶茶🍹
茶味夠香濃,不會太甜。味道又幾岩我!

香芋奶茶:
淡淡的香芋味為奶茶加多點甜味。
大大杯。又幾好飲。