2023-10-06
〚台式滷肉的滷友記〛銅鑼灣不嬲食嘢都唔平🥹但係希慎廣場附近既幾條街有唔同價錢親民既餐廳🩷今日試左間食台式滷肉既餐廳😆😆一黎梗係叫左個招牌大滷麵🍲入面有我鐘意寫既陳皮魚蛋🍡十分之彈牙🤤忍唔住一次過食左幾粒😆仲有蘿蔔都好入味🤤額外再加了牛筋😎增加左麵食的豐富口感🫶🏻值得一提既係大滷麵上面加左大粒蔥花🩵加左啲清新的層次感🥰台式混集港式的滷肉面 可以一試🩷每個餐都可以加小食🍢我就加左港式炸燒賣🍡燒賣炸得非常出色🤤外皮金黃酥脆又夠熱🤤一口咬落去好正😆以為只係得滷肉出色 點知酥炸雞排飯意想不到好食🍛雞排既肉質鮮嫩爽口🍗外皮酥脆卻又唔會太油膩🤤再加上揀配既肉燥汁岩岩好 唔會太乾🥹同一般既肉燥不同 呢到既肉燥唔太鹹 又唔太油膩🫶🏻仲將肉燥分碗👍🏻避免過多既油份沾染到飯上面🤤係銅鑼灣呢個地方 滷友記既價格真經濟實惠👍🏻兩個人晚餐只係用左大約150港幣左右 物超所值😆
今日試左間食台式滷肉既餐廳😆😆一黎梗係叫左個招牌大滷麵🍲
額外再加了牛筋😎增加左麵食的豐富口感🫶🏻