恋上台式料理【台湾美食天堂 You are always gonna be my love…my first love💖】今次要推介嘅就系将军澳地区最受欢迎的台式料理餐厅之一,让人彷佛置身于台湾的美食兼打卡天堂—恋上台式料理 First Love♥️♥️.环境:餐厅位于将军澳海滨附近,店外设有chill爆户外座位,可以带埋毛孩一齐温馨下!店内亦有靓靓花墙/绿草墙,环境清幽舒服,好似置身大自然一样🍃💖 整间餐厅充满著浓郁的台湾氛围,从墙上挂著的传统台湾艺术品到用心装饰的餐桌,都展现出对细节的重视,真系「恋上呢间台式料理」啊!另外一个本人觉得好加分位嘅系,「爱恋没经验 今天初发现⋯」,餐厅播放住好多耳熟能详嘅经典粤语老歌,愈听愈有mood食嘢,听到个人好开心!!💖.食物:菜单提供了各种经典的台湾美食选择,包括卤肉饭、三杯鸡、鲁肉饭、蚵仔煎,更重要嘅各种台式甜品等等。除此之外,亦多元化地融入唔同香港人最爱嘅料理,包括烧肉、酸菜鱼,一间店舖满足你多个愿望💖我哋就叫咗:♥️烧肉系列🔹火锅美国牛小排(100g) $78🔸盐烧五花腩 $78自助式大铁炉俾你享受同朋友慢慢对酌烧肉,你都系咪话唔叹!肉质鲜嫩仲
恋上台式料理
环境:

食物:

我哋就叫咗:
♥️烧肉系列
🔹火锅美国牛小排(100g) $78
🔸盐烧五花腩 $78

自助式大铁炉俾你享受同朋友慢慢对酌烧肉,你都系咪话唔叹!肉质鲜嫩仲配埋烧汁,滋味十足💖

♥️经典台湾美食系列
🔹台式红烧牛肉面~附送前菜 $88
面底我哋拣咗刀削面,配埋古早牛肉汤底,牛味香浓,牛肉份量多💖

🔸口水鸡二小拼盘(口水鸡/溏心蛋/豆腐) $68
呢个拼盘好抵食,一个价钱有齐三种滋味,豆腐同糖心蛋就啱啱好两件,啱啱好够人头,口水鸡嘅份量就多啲,但系呢个价钱嚟讲都好抵💖

🔹盐酥大大鸡扒 $78
推荐推荐!!盐酥大鸡扒份量好多,外皮香脆,内里鸡肉鲜嫩💖

♥️饮品
🔹香芋珍珠鲜奶 $32
🔸樽装-青岛纯啤酒 $28
话说我都系第一次见支装啤酒用冻碗饮😹雪冻个碗饮更加滋味!呢个战斗碗真系令人忍唔住饮多两杯💖

📍:恋上台式料理
地址: 将军澳唐俊街21号翩汇坊地下G26号舖
电话: 22190191
#将军澳#将军澳美食#将军澳海滨#台式餐厅#台式料理#台式#恋上台上料理#烧肉#酸菜鱼#台式饮品
2024-04-15
庆祝纪念