2021-11-08
今日同朋友經過炮台山,行過見到一間小店 16 Shell 個名夠特別,所以望下。 發現原來主打Hawaii x Italian Fusion,見佢咁新奇得意,當然要試吓啦! 仲用個新開發 "Coriander Tasting" 芫荽Menu , SO BASICLY EVERY DISH IS WITH 芫荽. 同朋友都鍾意試新野,睇完個Menu,膽粗粗就叫咗.Black Garlic Bread. 黑炭黑蒜蓉包 $80 呢個黑炭黑蒜蓉包好特別,雖然個樣黑抆抆其貌不揚,估唔到個黑蒜味好重而且又甜甜地. 下一度係驚喜菜 "Coriander Tasting" Coriander Puff Pastry Pizza with Smoked Salmon (6 inch) $135 芫荽酥皮三文魚pizza批 第1次食 餅底感覺好似食緊印度餅,又鬆軟但外面又有香脆.外表同普通,仲研究緊到底會有幾 Coriander 加咗好香好新鮮嘅芫荽,入口非常特別,好似食緊原條Coriander 當然唔少得大量既cheese,再加三文魚同芫荽,估唔到又咁夾啵。 Pasta Alla Scampi 香煎帶
同朋友都鍾意試新野,睇完個Menu,膽粗粗就叫咗.
呢個黑炭黑蒜蓉包好特別,雖然個樣黑抆抆其貌不揚,
估唔到個黑蒜味好重而且又甜甜地.
下一度係驚喜菜 "Coriander Tasting"
第1次食 餅底感覺好似食緊印度餅,又鬆軟但外面又有香脆.
Pasta Alla Scampi 香煎帶子欖油大蒜, 白酒汁 $180 最後帶子意粉好有水準,
Pasta Al Dante 煮得啱啱好
Lemonade Soda $45 & Lemonade $40
下次同朋友攪小型聚會,一定會再考慮呢一間店