【Nara Thai Cuisine | 泰国嘢?沙田都有!】最近天气时冷时热,食吓泰国嘢好似开胃啲,今晚嚟到沙田Nara Thai Cuisine!食咗咩?🇹🇭炸虾片每枱都有嘅前菜小食,卜卜脆非常之香口。..🇹🇭杂菜椰子汤用明火㷫住嘅铜小锅装好,锅细细,两个人食份量好好,杂菜种类都几多,够爽甜,而汤底椰子味唔系几浓,但口感几滑,我几钟意呢味菜。..🇹🇭烧猪颈肉配青木瓜沙律激赞!比想像中大份1倍,一心谂住系沙律前菜阵容,点知系大堆头级,猪颈肉两个人食多咗啲啲,会食唔落其他主菜(我今日就系咁了),我谂4人都够食。青木瓜丝沙律都几清新,仲有少量菜伴碟,可以自己DIY变成生菜包食。..🇹🇭芒果软壳蟹米纸卷软壳蟹炸得好惹味,芒果酸酸甜甜几开胃,用红萝卜丝生菜等包住,健康嘅感觉。..🇹🇭热班兰龙眼蜜天气冻唔想饮冰冰,可以饮呢杯热嘅班兰龙眼蜜滋润吓。龙眼蜜味好香,仲有少少班兰味,其实几特别。.今次两个人战斗力薄弱,下次约大班人嚟食,可以食多啲不同嘅款式呢。💚特设素食餐单,啱晒素食朋友🥬

食咗咩?
🇹🇭炸虾片
每枱都有嘅前菜小食,卜卜脆非常之香口。

🇹🇭杂菜椰子汤

🇹🇭烧猪颈肉配青木瓜沙律

🇹🇭芒果软壳蟹米纸卷

🇹🇭热班兰龙眼蜜

💚特设素食餐单,啱晒素食朋友🥬

2024-03-26