2019-09-29
【HK$48食到星級法國菜!?】聽到法國菜, 同埋係藝人黃長興主理, 你一定以為係離地貴價嘢~ 但其實!!! 呢間法國餐廳既午餐價位講緊HK$48起, 尖沙咀地段真係超值先叫左最貴果款炭燒美國腹肉牛扒配薯菜(HK$128) , 牛扒質素真係唔錯, CP值高, 佢係60日熟成, 肉汁十足, 而配菜有成條紅蘿蔔同juicy蕃茄仔, 可以加入 #HKFN營選 系列!! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀另外仲食左黑松露野菌意大利飯(HK$78)~ 唔知大家食Risotto係追求啲咩呢? 我係鍾意飯粒要夠硬, 但質感又要夠濕. 而呢間黃長興主理既法國菜, 就成功做到我期望, 大愛~⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀跟餐+$28仲可以跟返餐湯同甜品, 我食果日個湯係紫薯忌廉, 有濃郁紫薯味, 本人都十分喜愛! 所以係尖沙咀返工既朋友真係有福了~~ 最後一句, 佢地洗手間係用Jo Malone hand wash同有Jo Malone香水比大家噴下, 真係好全面既服務!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀