🇭🇰 𝔻𝕆𝕁𝔼 @ 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚超喜歡食腐皮壽司的我,發現最近市面上多咗好多爆餡嘅腐皮壽司🍣K11 Musea樓下都有間專門店,次次去都見到好多人,今次收工即刻飛過去試,不過比店員態度嚇親😣❥ 辣炒牛五花腐皮壽司 $𝟑𝟐其實我order的是辣炒八爪魚,但佢聽到「辣炒」2隻字就狗衝咗去夾辣炒牛五花🤯壽司面嘅牛五花紅紅的,食落堅辣不過好惹味。❥ 牛五花腐皮壽司 $𝟑𝟐唔知點解呢款食落都有啲辣🤔牛五花食落唔會油淋淋,全部細細塊咁配落腐皮壽司細夾!❥ 雪花牛扒腐皮壽司 $𝟑𝟖滿滿嘅牛扒粒灑上香草及芝士絲,汁煮嘅肉粒好好味,而且有筋位令口感更豐富👍🏻❥ 三文魚腐皮壽司 $𝟑𝟓三文魚冇筋亦冇腥味🐟加咗蔥同少少Wasabi點綴。不過如果可以跟少少豉油就更好!———📍 Shop B201-14, B2/F, K11 Musea, Victoria Dockside, 18 Salisbury Road, Tsim Sha Tsui | 尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 MuseaB2樓B201-14號舖🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:每件腐皮壽司都好大份,一個女仔食兩件都
🇭🇰 𝔻𝕆𝕁𝔼 @ 𝕋𝕤𝕚𝕞 𝕊𝕙𝕒 𝕋𝕤𝕦𝕚

❥ 雪花牛扒腐皮壽司 $𝟑𝟖

三文魚腐皮壽司

❥ 三文魚腐皮壽司 $𝟑𝟓

———

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:每件腐皮壽司都好大份,一個女仔食兩件都已經開始飽😋即使腐皮塞滿飯,但餡料唔會偷工減料👍🏻如果refill 速度快啲就好。店員態度亦有待改善,冇排隊拉龍嘅情況下keep住大力閂雪櫃門,前面客人未點完就已經想cum埋個蓋唔比人揀😣而且又唔聽清楚就pack比客人,好令人卻步。

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $150up
辣炒牛五花腐皮壽司