💕$36可以食到海南雞飯?仲要好食同份量多?真係有咁正?原來真係有😆今次喺新蒲崗食到一間泰式飯小店,質素好高又要勁平,可能係我今年食過性價比最高嘅一餐,一定要推介👏🏻💕餐牌就好簡單,飯就一係水門雞,一係滷豬手,一係咖哩牛腩,三樣都係$36,見到個價我預咗係食頹飯🤣點知雞肉入口好滑嫩,油飯加埋香茅好有特色😍;而豬手滷得好入味,同埋唔係死咸果種,而係有啲甜味,仲有隻溏心蛋,十分出色❤️同埋都想提下佢個海南雞唔係配平時果啲醬,而係秘製泰式酸辣醬汁,十分開胃!💕小食都係兩款揀嘅啫,但又係平到驚人!!$12嘅青木瓜沙律大大份,加咗櫻花蝦,好有特色;而$18嘅芒果糯米飯真係全香港可以去邊度搵?🤤🤤仲要真心好食過好多賣到貴一貴嘅餐廳,用咗鴛鴦糯米,芒果夠香甜,完美👏🏻飲品都多特別選擇,陳年柑桔蜜($12)同冷泡碳培烏龍($8)都係有心思嘅飲品!💕整體而言我真係覺得香港搵唔到一間性價比高過佢嘅泰式碟頭飯選擇😎旺角,觀塘同新蒲崗有店,會係一間我絕對會再食嘅平民泰菜💕