2023-08-27
無錯,我又出動去食放題!呢間日式放題已入我favourite list ,價錢合理之餘,食物質素都幾好!❣️晚市放題入門價 $288起已經都幾多選擇,basic刺身到壽司、炸物都有。外面仲有青口、凍蝦任攞!❣️難得嘅係點幾多食物,就真係會來齊,而且食物質素幾好❣️甜品仲有得揀haagen dazs雪糕,真心加分!個人推介以下食物,全部都出乎意料地有水準:1️⃣刺身:全部厚切,口感好好。- 三文魚口感肥美幾新鮮- 甜蝦大大條,肉質肥美- 帶子都係厚切,仲好鮮甜- 北寄貝有水準 ,好鮮甜之餘口感好好,encore左好幾round!- 油甘魚都肥美鮮甜2️⃣手卷🍣海膽手卷(瘋狂食海膽之選!)- 手卷唔多飯,海膽幾鮮甜,幾有水準。點呢個更加可以瘋狂食海膽🤭3️⃣炸物🌟貓山王榴蓮炸彈(必點!❤️)- 超香貓山王榴蓮味道,甜度適中,炸得脆口唔油膩4️⃣廚師推介🦞麻辣小龍蝦- 估唔到都小龍蝦肉都幾彈口,外面小龍蝦殼麻辣香5️⃣燒物🐑燒紐西蘭羊胺- 大大塊羊,外層燒到好香脆,内層肉質軟嫩幾香,仲要唔酥🍤天婦羅-虎蝦同南瓜天婦羅都唔錯,薄薄炸皮入面南瓜甜甜的外面任食推介:-青口同凍蝦都幾出色,無限encore了青口,估唔到幾鮮甜已
❣️難得嘅係點幾多食物,就真係會來齊,而且食物質素幾好
❣️甜品仲有得揀haagen dazs雪糕,真心加分!
個人推介以下食物,全部都出乎意料地有水準:
1️⃣刺身:全部厚切,口感好好。
- 三文魚口感肥美幾新鮮
- 甜蝦大大條,肉質肥美
- 帶子都係厚切,仲好鮮甜
- 油甘魚都肥美鮮甜
2️⃣手卷
🍣海膽手卷(瘋狂食海膽之選!)
3️⃣炸物
🌟貓山王榴蓮炸彈(必點!❤️)
- 超香貓山王榴蓮味道,甜度適中,炸得脆口唔油膩
4️⃣廚師推介
🦞麻辣小龍蝦
- 估唔到都小龍蝦肉都幾彈口,外面小龍蝦殼麻辣香
5️⃣燒物
🐑燒紐西蘭羊胺
- 大大塊羊,外層燒到好香脆,内層肉質軟嫩幾香,仲要唔酥
🍤天婦羅
-虎蝦同南瓜天婦羅都唔錯,薄薄炸皮入面南瓜甜甜的
外面任食推介:
-青口同凍蝦都幾出色,無限encore了青口,估唔到幾鮮甜
已經想再去食了!!