【$108双拼鸡饭+浓味喇沙🍜1个午餐够2人饱】推荐指数: 🌕🌕🌕🌖🌑*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*📍HK #上环 - 𝗟𝗲𝗲𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮近排天气冻,特别想食啲汤面类嘅嘢🍜暖吓身!位于上环呢间星马菜专门店,主打惹味喇沙面& 海南鸡饭🥢 午餐时段仲可以双拼(Laksa +鸡饭)配嘢饮,啱晒咩都想试吓嘅人~【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食评 💬】◐ 海南鸡饭 拼 星加坡喇沙米线 $108|8/10 🌟一次过满足晒两个愿望嘅午餐套餐 ✌🏻海南鸡好白嫩,唔会太多肥膏,配上三色酱汁(蒜蓉、甜豉油、辣椒酱)份量多到一个人食都有啲挑战性🌝竟然仲有多个「迷你喇沙米线」‼️认真觉得朋友好醒,一次过就可以试晒两个招牌菜式💥◐ 星加坡喇沙米线 $82|8/10 🌟喇沙汤底非常之浓郁,个人觉得椰奶味偏重,对比起正宗星马喇沙,辣到偏低,好适合BB班嘅我😂但食开马来西亚喇沙嘅人,可能会觉得唔够风味🥵🔥里面有豆卜、虾、鱼片🥢 豆卜索晒汤汁非常之好食,米线煮得正常偏软 ◐ 香茅青柠荔枝梳打(跟餐)午市跟餐,饮品可以拣啤酒、南洋咖啡、香茅橙茶、马来拉茶、青柠红茶、桔仔话梅水🥤选择都几多!
【$108双拼鸡饭+浓味喇沙🍜1个午餐够2人饱】
推荐指数: 🌕🌕🌕🌖🌑

📍HK #上环 - 𝗟𝗲𝗲𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮

【𝗥𝗲𝘃𝗶𝗲𝘄 食评 💬】

◐ 海南鸡饭 拼 星加坡喇沙米线 $108|8/10 🌟

◐ 星加坡喇沙米线 $82|8/10 🌟

◐ 香茅青柠荔枝梳打(跟餐)
午市跟餐,饮品可以拣啤酒、南洋咖啡、香茅橙茶、马来拉茶、青柠红茶、桔仔话梅水🥤选择都几多!呢个「青柠荔枝梳打」味道清爽,唔太甜

◐ 椰青 (跟餐+$20)

◐ 椰汁芋丸 $46|7/10
本身想嗌椰子雪糕,结果冇晒货🙁🥥🍨最后拣咗椰汁芋丸,椰汁发打到至起泡,再加入芋圆etc 唔好睇个杯细细地,但系塞得好满,好饱肚

*・゜゚・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*
𝗟𝗲𝗲𝗟𝗮𝗸𝘀𝗮
🥢 @lee.laksa
🚶 上环站A2出口,步行约5分钟
📍 上环皇后大道中302号地舖
🏷️

地区:#laymao_上环
分类:#laymao_星马菜
*・・*:.。..。.:*・*:.。. .。.:* ・*:.。. .。.:*・゜゚・*

#hkig #hkigfoodie #hongkongfood #餐厅食评 #foodiehk #香港美食 #相机食先 #打卡推介 #周末假期好去处 #情侣好去处 #香港好去处 #上环好去处 #拍拖好去处 #外卖自取 #外卖推介 #香港打卡 #港女 #laksa #海南鸡饭 #叻沙 #喇沙 #星马菜
  • 新加坡喇沙
  • 椰青