"𝐼 𝑐𝑎𝑛’𝑡 𝑠𝑡𝑎𝑦 𝑎𝑤𝑎𝑦 𝑓𝑟𝑜𝑚 𝐶ℎ𝑖𝑛𝑒𝑠𝑒 𝑓𝑜𝑜𝑑 𝑠𝑜𝑚𝑒𝑡𝑖𝑚𝑒𝑠."同大家分享一样野😎话说邹生话佢爸爸系一个传统嘅男人 每逢问佢食咩 佢都只会答大排档🙈 食到邹生有啲厌左中菜😂但今次竟然有一间中菜馆系邹生食完都大赞 要同大家分享🤩 ~就系满小馆啦👏餐厅环境十分阔落设有圆枱 朋友家人聚会分享一流啊🥰装修亦很精美 一坐低就觉得好舒服食中菜又点可以唔饮茶呢🫖茶叶十分香 而且仲有白桃乌龙同桂花乌龙比客人选择 味道非常唔错👏最正嘅系佢有个蜡烛架去烧住个茶壶保温令啲茶叶更香———————————————————————————〖 八味金砖〗💰68依份金砖非常抵食名副其实嘅黄金一样🤩外面炸到脆卜卜就不用多说啦值得特别一赞嘅系佢𠮶厚度拿捏得好好💯十分有咬口 真系脆片一样但又唔怕太厚影响豆腐软滑嘅口感👍大家知唔知点解呢份炸豆腐要叫八味面头有七味粉 咁第八味系啲咩呢😏就系好味啦❗️ 一定要食啊〖燕麦金沙虾球🍤〗💰148如果你钟意食咸蛋咁你一定要试依个虾球啦🥳咸蛋黄味极之香浓你唔需要伸个头埋去 就咁坐喺度都闻咸蛋黄扑鼻而来🤤虾肉结实有弹性 好弹牙😍下届奥运可以考虑用呢个虾球来代替乒

同大家分享一样野😎

咸蛋黄味极之香浓
你唔需要伸个头埋去 就咁坐喺度都闻咸蛋黄扑鼻而来🤤
虾肉结实有弹性 好弹牙😍
下届奥运可以考虑用呢个虾球来代替乒乓波😂
而且面头有啲燕麦 食落去好似有啲薄薄地嘅脆片咁样 口感好有层次
燕麦金沙虾球

伴碟仲有士多啤梨🍓同菠萝🍍
菠萝超甜 士多啤梨就好开胃😏
绝对要食💯💯

食完嘅感想系慢慢明白点解啲老一辈咁钟意饮茶同去大排档
一家人食饭最开心都系叫好多唔同嘢食 坐喺张圆台上面一齐分享 特别窝心💕
睇到呢度你仲等咩啊🥺
快啲趁中秋节约屋企人去共享天伦之乐啦❤️
———————————————————————————

评分🌟(10分最高💯)
价钱💰: 7/10
味道👅: 7/10
环境🌱: 6/10
回头❣️: 7/10
人均消费: $350

🔍 店舖资料
🥢满小馆
📍 尖沙咀么地道63号好时中心地下30-41号舖
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟭:𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟯𝟬, 𝟭𝟴:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟮𝟲𝟯𝟴 𝟯𝟯𝟮𝟵

#eatwithnous_中式
#eatwithnous_尖沙咀

#foodie #hkfoodie #hkig #hkfood #instafood #foodporn #likesforlikes #hkgirl #tofu #photography #hongkong #foodoftheday #tea #chinese #美食 #相机食先 #鲍鱼 #咕噜肉 #吃货 #打卡 #手机食先 #尖沙咀美食 #中式
八味金磗
秘制矶煮南非鲍鱼🦪