2022-05-10
“𝐿𝑖𝑓𝑒 𝑖𝑠 𝑛𝑜𝑡 𝑎𝑏𝑜𝑢𝑡 𝑓𝑖𝑛𝑑𝑖𝑛𝑔 𝑦𝑜𝑢𝑟𝑠𝑒𝑙𝑓, 𝑖𝑡’𝑠 𝑎𝑏𝑜𝑢𝑡 𝑓𝑖𝑛𝑑𝑖𝑛𝑔 𝑝𝑖𝑧𝑧𝑎𝑠.”今次同大家一齊行入鰂魚涌嘅工廈🏢尋找一間隱世嘅浪漫西餐廳~AGE Cuisine Express🍽依間餐廳位於工廈入面 裝修卻一啲都唔工廈🤩餐廳人流唔算好多 所以唔怕食到趕頭趕命加上佈置充滿西式情調 令整個用饍昇華不少👏係度食真係勁浪漫 🌹 超溫馨💕食物方面都十分高質素 感受到廚司嘅用心製作👍———————————————————————————〖 椰香辣醬燒春雞🐔🍗伴法炸薯條🍟 〗💰178食西餐唔只係得扒嘅🥩 我和我們都誠意推介依隻燒春雞🔥燒到金黃色咁靚🌟 食落好香燒烤味 仲用左椰香辣醬去精心炮製 不過放心 食落完全唔辣 反而好惹味🤤雞件都相當juicy 都幾嫩滑 食落唔會好濟👍加埋滿滿嘅香脆薯條 2人都夠食🥳〖 秘汁和牛薄餅🍕 〗💰182大家覺得薄餅應該食薄底定厚底呢😏計我話就緊係薄底啦❗️ 因為「薄」餅啊嘛如果厚底應該叫「厚餅」😂依個和牛薄餅就偏薄底 所以食落好脆👍 而且重點係唔怕太濟😂PIZZA 超級足料 有好多和牛粒 不但大粒有口感 仲有好濃牛味🥳加埋
今次同大家一齊行入鰂魚涌嘅工廈🏢
雞件都相當juicy 都幾嫩滑 食落唔會好濟👍
加埋滿滿嘅香脆薯條 2人都夠食🥳
燒春雞
〖 秘汁和牛薄餅🍕 〗💰182
不但大粒有口感 仲有好濃牛味🥳加埋香菇 小蕃茄等配料 同一時間 Pizza 仲混合左叉燒醬 食落更香更有風味🥰
和牛pizza
〖自家製意式牛肉丸伴香草蕃茄醬🧆(8件)〗💰78
一粒牛丸看似普通 其實絕不失禮😍牛丸能夠做到實而不硬 有嚼勁得來又可以入口即融🥰
配合酸酸甜甜嘅蕃茄醬🍅 做前菜小食真係一流👏
牛肉丸
———————————————————————————
評分🌟(10分最高💯)
價錢💰: 7.5/10
味道👅: 7.5/10
環境🌱: 8.5/10
回頭❣️: 7.5/10
人均消費: $235
🔍 店舖資料
🍕 𝔸𝔾𝔼 ℂ𝕦𝕚𝕤𝕚𝕟𝕖 𝔼𝕩𝕡𝕣𝕖𝕤𝕤
📍鰂魚涌英皇道1065號東達中心11樓1104B室
⏰ 𝗠𝗼𝗻-𝗦𝘂𝗻: 𝟭𝟭:𝟯𝟬-𝟭𝟱:𝟬𝟬,𝟭𝟴:𝟬𝟬-𝟮𝟮:𝟬𝟬
☎️ 𝟮𝟭𝟭𝟭 𝟯𝟳𝟳𝟬