2021-08-12
"𝐸𝑦𝑒𝑠 𝑜𝑛 𝑡ℎ𝑒 𝑓𝑟𝑖𝑒𝑠.“有一日我地煩惱緊食burger 🍔好 定係食All day breakfast 好🥗鄒生就靈機一觸話:「Why not Both🤷♂️」然後我地就去左荃灣嘅 B.O.T.H.餐廳啦它係Texas Burger 另一條分線食物自然有保證啦😍咁高質嘅cafe 西餐廳 環境氣氛都十分重要嫁❗️依間餐廳空間感十足 除左有高天花外仲有落地大玻璃可以望到廣闊嘅街景🏞連鄒生咁心胸狹窄都即刻覺得心曠神怡☺️去到咁舒服嘅環境 令人不經不覺就坐咗一個下午 🤣你仲唔快啲去😏——————————————————————〖墨西哥手撕豬肉三文治🥓🥪〗手撕雞相信大家就食得多手撕豬唔知大家有冇試過呢😚依款手撕豬肉用了墨西哥醬去醃製食落去酸酸辣辣 開胃又惹味😋唔知大家會唔會似我咁諗 點解廚師有刀唔用 要用手去撕豬肉😂不過講真 我覺得手撕豬嘅口感更好😍冇咁油膩👍 咬落去都好juicy😋三文治都好脆 肉汁索晒落去 好香😎伴碟仲有脆卜卜嘅薯條🍟叫人點可以唔鐘意呢😍〖班克迪尼水煮蛋🥚🍳〗大家知唔知依個世界上咩蛋最令人唔鐘意?😏壞蛋? 臭蛋? 錯啦❗️係窮光蛋啊(即係我地🥺)不過今日我地介紹係包
鄒生就靈機一觸話:「Why not Both🤷♂️」
然後我地就去左荃灣嘅 B.O.T.H.餐廳啦
叫人點可以唔鐘意呢😍
〖班克迪尼水煮蛋🥚🍳〗
大家知唔知依個世界上咩蛋最令人唔鐘意?😏
壞蛋? 臭蛋? 錯啦❗️
係窮光蛋啊(即係我地🥺)
不過今日我地介紹係包你一定鐘意嘅benedict egg 😍
唔好以為水煮蛋好普通
食落去夠晒驚喜 直頭驚喜過出奇蛋🤩
蛋嘅熟度剛剛好 一篤落去啲蛋漿就流出來🥳
啲蛋一路流 我啲口水都一路流🤤
連埋沙律菜 麵包一齊食 好正👏
調味方面我認為好出色 用番黑椒同少量鹽去吊番個味 再加埋火腿 豐富得來又好香口💯
〖Hazelnut Latte ☕️〗
一睇個拉花就知杯野咩料啦🤗