2022-07-15
江湖小棧 - 睇個門面以為係點心鋪,同埋佢地只做晚市🍴自選煲仔飯 $83 我就揀咗窩蛋、肉餅同蒜蓉。 一上到枱面已經痴線咁香,仲可以按自己口味加入適量既豬油同豉油,本身我個人好抗拒要落豬油,覺得會好油同埋有陣油膱味😮💨不過!!!呢間果啲真係完全冇,同埋其實落小小已經好夠香夠味了🥰同埋鐘意飯焦既人一定超級開心!佢地係真·煲仔飯,最後會得到一大堆既飯焦!🤣 馬拉盞燒通菜 $48 ️超香超好食!見到幾乎係枱枱都會叫既items!!!🤩🤩🤩不過單食就會有啲太咸,適合一啲鐘意食濃味既人士!🤣不過我覺得又係燒既又馬拉盞,真係好有風味!必食✔總括🥄整體泥講,真係出乎我意料之外既好食!🥳大家一定要去試吓啊,記住要叫馬拉盞燒通菜!同埋煲仔飯既話份量都真係好多,細食既女仔可以兩個人叫一個,再加其他野食!🫶🏻———————————————————————————📍 荃灣鱟地坊30號寶成大厦1號地舖價錢:🎖🎖 食物:🎖🎖🎖 🎖 🎖*5🎖為最高⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰🔍#是但求其荃灣...#荃灣美食 #荃灣 #荃灣 cafe #荃灣有咩食 #下午茶 #荃灣下午茶 #荃灣茶
自選煲仔飯 (窩蛋、肉餅同蒜蓉)
江湖小棧 - 睇個門面以為係點心鋪,同埋佢地只做晚市🍴
自選煲仔飯 $83
我就揀咗窩蛋、肉餅同蒜蓉。
馬拉盞燒通菜 $48 ️
總括🥄
———————————————————————————
📍 荃灣鱟地坊30號寶成大厦1號地舖
價錢:🎖🎖
食物:🎖🎖🎖 🎖 🎖
*5🎖為最高
🔍#是但求其荃灣
#荃灣美食 #荃灣 #荃灣 cafe #荃灣有咩食 #下午茶 #荃灣下午茶 #荃灣茶餐廳 #荃灣冰室 #荃灣茶記 #荃灣 burger #荃灣煲仔飯 #煲仔飯 #likeforlikes #likeforlikehk #hkfoodie #foodie