今日同太太同囡囡去咗西九龍中心8樓嘅「日の麵屋」,呢間以**巨型蛋包飯**同**濃厚沾麵**做招牌嘅小店,成日見人打卡性價比超高,終於試到啦!💛 🍜 **拉麵系列** 太太嗌咗「紅日拉麵」($65)送罐可樂,湯底係醬油豚骨混合,叉燒肥瘦適中,溏心蛋流心程度💯!我嘅「赤日拉麵」($72)辣度溫和,追加咗蒜蓉超香口,麵質偏硬身好有咬口,抵讚係跟餐飲品唔使加錢👍 🍛 **黑松露蛋包飯** 囡囡嘅「咖喱豬扒飯」加$5轉**黑松露滑蛋**($59)好邪惡!蛋皮超厚身,切開瞬間蛋汁湧出🤤 咖喱係日式甜口,豬扒炸得脆但略薄,以呢個價錢算合格~ 🐟 **小食驚喜** 追加咗「吉列豬扒」($24)同「吉列魚柳」($24),即炸上枱熱辣辣!魚柳外脆內嫩無雪藏味,仲平過連鎖店,必點! 💬 **總結** 人均$70有找,份量夠大,特別推薦沾麵同蛋包飯打卡📸 不過店仔細細飯市要等位,建議早少少去~ #香港美食 #深水埗食乜好 #蛋包飯 #抵食日本菜

🍜 **拉麵系列**

🍛 **黑松露蛋包飯**