餐厅: 百芳池上便當 (太古城中心)
资讯:

同朋友行太古诚品,突然想食台湾嘢,于是我哋就去咗呢间台式便当店医肚仔😉~.🔸 (HK$59)便当好大份又丰富😆~盐酥鸡份量好多,大概有7-8件,每件都外皮酥脆,十分香口而内里肉质嫩滑😋。除咗盐酥鸡呢个主食之外,便当仲有:卤水蛋半只、菜脯、粉丝、粟米🌽、蔬菜🥬,食完好饱肚🤰🏻!.🔸 (HK$64)盐酥鸡同样份量好多,而且外脆内嫩🤤。肉燥几香几惹味,卤水蛋都唔错,干拌面就几弹牙,只系觉得酱汁唔太够,拌面后,部分面条未能挂上酱汁,但整体食落不过不失🙌🏻。.🔸 (HK$20)便当店有几款小食可供选择,我哋就食咗呢一款。豆腐上面放咗半只皮蛋,淋上甜甜地嘅酱汁,再放上木鱼同葱,令人愈食愈上瘾😍!.🔸 (跟餐HK$20)甜度虽然固定咗冇得改,但系饮落黑糖味好香,甜度适中,唔会太甜腻,配埋布丁都唔错🍮。.🔸 (跟餐HK$9)系「店长推荐」饮料之一,饮落初时饮到香浓嘅豆味,茶味再慢慢渗出,因为拣选咗无糖,味道偏清淡,一减盐酥鸡嘅热气感觉👍🏻。.✨妹猪仔👧🏻💬: 整体嚟讲,食物价钱相宜,质素唔错而份量大,最重要系好有台湾风味,十分抵食😄!

🔸[台湾盐酥鸡便当] (HK$59)
台湾盐酥鸡便当

🔸[台湾盐酥鸡肉燥干拌面] (HK$64)
台湾盐酥鸡肉燥干拌面

🔸[皮蛋豆腐] (HK$20)
皮蛋豆腐

🔸[黑糖布丁鲜奶] (跟餐HK$20)
🔸[红茶豆乳] (跟餐HK$9)
台湾盐酥鸡便当