2021-07-25
今日同朋友行經海港城見到Weekday下午茶時段有呢個「脆趣摩天輪」,估唔到飲茶都可以好似係酒店high tea咁🤩鐘意食野打卡唔好錯過呀!#shirley帶你去尖沙咀· 🍤海蝦長春卷真心想講呢個春卷真係超好食!裡面係有成兩大隻原隻海蝦,咬落啖啖爽口蝦肉而且仲要非常新鮮👍🏼👍🏼·🍐家鄉咸水角 超可愛~第一次見到啤梨型狀嘅咸水角,食落皮脆而不韌,好足料,咸同甜嘅味道融為一體!·🥕金柱蘿蔔糕雖然話係炸嘅蘿蔔糕但竟然食落一點都唔油膩👍🏼呢到做法比起煎蘿蔔糕更加外脆內軟!·🍆避風塘茄子簡直係色香味俱全!味道微微辣,好惹味!· 🐮脆皮牛腩呢個沾埋香濃嘅沙嗲咖喱汁就最好食啦😋滿滿嘅牛香加埋外皮嘅香脆,好食!·🐙椒鹽魷魚豆腐呢個又係超好食😍!火喉控制得非常好,保持到魷魚嘅爽脆度,一咬就可以斷開,豆腐更加唔使講,必食嘅菜式!每位仲會贈送原隻鮑魚雞粥/鮮蝦雲吞麵,我哋兩個人就揀咗每樣一款,鮑魚雞粥又香又綿,雞肉仲好腍;鮮蝦雲吞大大粒,皮夠薄,蝦肉緊實彈牙👍🏼
#shirley帶你去尖沙咀
· 🍤海蝦長春卷
·🍐家鄉咸水角
·🥕金柱蘿蔔糕
·🍆避風塘茄子
簡直係色香味俱全!味道微微辣,好惹味!
· 🐮脆皮牛腩
·🐙椒鹽魷魚豆腐