同男友拍拖3週年第一擊就嚟到呢間「京滬佳餚」食下午茶,尖沙咀分店設有多間獨立包廂,佔地過萬尺。而今次嚟就係想食餐廳最近推出嘅下午茶精選1人餐,只需HK$68就可以試到8款皇牌美食,包括京滬三拼、四小拼及主食,茶芥就HK$9/位,幾抵食!呢個餐逢星期一至日下午2點至4點半都有供應,想試吓嘅話,假日都試到☺️✨✍🏻 /京滬三拼▪️美味指數:♥♥♥♥♥京滬三拼包括蔥油紅蜇頭、酲醋小排骨及家鄉醬黃瓜。蔥油紅蜇頭非常爽口,家鄉醬黃瓜同樣爽脆,而最好味嘅就非酲醋小排骨莫屬,味道有啲似鎮江排骨,非常惹味,排骨煮到好軟腍,仲有唔少軟骨可以咬吓添!✍🏻 /四小拼▪️美味指數:♥♥♥♥♡四小拼包括招牌小籠包、珍珠糯米燒賣、紅油抄手及芝士脆蝦卷。小籠包皮薄多汁,要趁熱食。珍珠糯米燒賣幾得意,有啲似糯米包,入面都包有唔少叉燒粒。而紅油抄手就有2粒,味道正常。芝士脆蝦卷出到嚟係呈啡外,咬落酥脆,仲帶有啲肉鬆味。✍🏻 /主食▪️美味指數:♥♥♥♥♡主食可以3選1,包括京滬擔擔麵、老上海蔥油拌麵及京滬式炸醬麵,我同男友分別叫咗前2款。京滬擔擔麵湯底香濃,食落有好輕微嘅辣,有啲似零食果隻惹味辣。老上海蔥油拌麵就有好多炸過嘅蔥

✍🏻 /京滬三拼
▪️美味指數:♥♥♥♥♥

✍🏻 /四小拼
▪️美味指數:♥♥♥♥♡

✍🏻 /主食
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
主食可以3選1,包括京滬擔擔麵、老上海蔥油拌麵及京滬式炸醬麵,我同男友分別叫咗前2款。京滬擔擔麵湯底香濃,食落有好輕微嘅辣,有啲似零食果隻惹味辣。老上海蔥油拌麵就有好多炸過嘅蔥絲,口感幾特別,小小酥脆但又帶有咬口,蔥油味都幾香🍜✨