2022-12-25
喺大埔好出名嘅逸東餃子原來而家喺炮台山都有分店湯餃除咗有招牌蕃茄薯仔魚湯 仲有酸辣碗仔素翅~餃子好大隻 而且牆身仲有好得意嘅餃子插畫💙 *⸜( •ᴗ• )⸝* ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ◡̈⃝ 韮菜鮮肉餃 $38/6我哋揀咗湯餃 湯底揀咗酸辣碗仔素翅碗仔翅好足料!感覺好抵食 一個價錢又有餃子又有碗仔翅😆 韮菜鮮肉餃好多韭菜 皮薄餡靚⁽(◍˃̵͈̑ᴗ˂̵͈̑)⁽ ◡̈⃝ 芫茜胡椒鮮肉餃 $44/6我哋揀咗湯餃 湯底揀咗逸東招牌蕃茄薯仔魚湯🍅 湯底好香濃 而且冇味精飲完唔會口渴芫茜胡椒鮮肉餃呢個配搭好特別 第一次食 都幾好味~ 胡椒好惹味 ◡̈⃝ 黑松露香菇鮮肉餃 $62/6我哋揀咗煎餃 煎得好香 表層微微金黃色咁賣相吸引 啖啖黑松露味 好多香菇🖤好正 ◡̈⃝ 粟米芝士鮮肉餃 $46/6我哋揀咗煎餃 同様煎得好香 表層微微金黃色咁賣相吸引 好多芝士 而且半流心🧀◡̈⃝ 樽裝豆漿 $10我哋另外叫咗樽豆漿 好香濃😋 同餃子一齊食好夾ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮𓌉◯𓇋 逸東餃子 📍北角蜆殼街6-16號寶榮大廈地下F號舖ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮ꪔ̤̫ꪔ̤̥ꪔ̤̮
喺大埔好出名嘅逸東餃子
原來而家喺炮台山都有分店
湯餃除咗有招牌蕃茄薯仔魚湯
仲有酸辣碗仔素翅~
☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º· ☾˚‧º·
◡̈⃝ 韮菜鮮肉餃 $38/6