今次嚟到好多街坊推荐嘅越南汤粉店🇻🇳✨月桥正宗越南汤粉✨我地叫左𝟐碗粉同𝟐杯野饮👇🏻❶ 鲜茄鱼饼蟹膏汤檬🍜 💰𝟓𝟔呢碗汤檬应该系咁多款入面最多料嘅一碗~因为入面有番茄🍅、鱼饼🐟、札肉、虾🦐、蟹膏🦀等等汤底鲜甜 大部分配料都几好食虾就唔系太新鲜 但呢个价钱嚟讲我觉得呢碗都值得一试嘅❷ 招牌生牛肉汤河🥩💰𝟓𝟔生牛肉份量都几多 但系肉质有啲嚡🫨河粉滑溜 汤底略咸同好多油🫣🫣🫣相比起鲜茄鱼饼蟹膏汤檬🍅呢碗就略嫌逊色左少少🙊❸ 冻柠茶🍋、椰汁红豆冰🥥🫘冻柠茶系茶味偏重个种 味道正常发挥椰汁红豆冰椰汁味香浓 红豆煮得够淋 好饮😋推荐👍🏻👍🏻🌟总括而言🌟我觉得无大家讲到咁好食🙈同系越南食到嘅粉味道都唔系话真系好似但都可以一试嘅~味道😋:𝟑.𝟓/𝟓 环境🌄:𝟑/𝟓服务🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓性价比🤩:𝟒/𝟓 (免加一)回头率🔙🥳:𝟐.𝟓/𝟓• ────── 🏬店铺资讯 ──────•🏷 月桥正宗越南汤粉|@phokieuhk📍 太子界限街𝟑𝟗号地舖🚇 太子站𝐄出口 步行约𝟓分钟🕰 星期二至日 𝟏𝟏:𝟑𝟎-𝟐𝟐:𝟎𝟎|星期一全日休息☎ 𝟓𝟏𝟏𝟎𝟎𝟐𝟖𝟐• ─── @𝓱𝓮𝓲.𝓵𝓮𝓽𝓼.𝓯𝓮𝓪𝓼𝓽 ─── •👧🏻|
今次嚟到好多街坊推荐嘅越南汤粉店🇻🇳
✨月桥正宗越南汤粉✨
我地叫左𝟐碗粉同𝟐杯野饮👇🏻

❶ 鲜茄鱼饼蟹膏汤檬🍜 💰𝟓𝟔
呢碗汤檬应该系咁多款入面最多料嘅一碗~
因为入面有番茄🍅、鱼饼🐟、札肉、虾🦐、蟹膏🦀等等
汤底鲜甜 大部分配料都几好食
虾就唔系太新鲜 但呢个价钱嚟讲
我觉得呢碗都值得一试嘅

❷ 招牌生牛肉汤河🥩💰𝟓𝟔
生牛肉份量都几多 但系肉质有啲嚡🫨
河粉滑溜 汤底略咸同好多油🫣🫣🫣
相比起鲜茄鱼饼蟹膏汤檬🍅
呢碗就略嫌逊色左少少🙊

❸ 冻柠茶🍋、椰汁红豆冰🥥🫘
冻柠茶系茶味偏重个种 味道正常发挥
椰汁红豆冰椰汁味香浓 红豆煮得够淋
好饮😋推荐👍🏻👍🏻

🌟总括而言🌟
我觉得无大家讲到咁好食🙈
同系越南食到嘅粉味道都唔系话真系好似
但都可以一试嘅~

味道😋:𝟑.𝟓/𝟓
环境🌄:𝟑/𝟓
服务🙆🏻‍♀️:𝟒/𝟓
性价比🤩:𝟒/𝟓 (免加一)
回头率🔙🥳:𝟐.𝟓/𝟓

👧🏻|香港𝟎𝟎后𝐅𝐨𝐨𝐝𝐢𝐞🤤🇭🇰
❤️‍🔥|美食情报💥|真实食评🫦
💰|寻觅𝐂𝐏值高嘅美食👅
🍳|不定时煮食分享👩🏻‍🍳🍽
𝓝𝓸𝓽𝓱𝓲𝓷𝓰 𝓫𝓻𝓲𝓷𝓰𝓼 𝓹𝓮𝓸𝓹𝓵𝓮 𝓽𝓸𝓰𝓮𝓽𝓱𝓮𝓻 𝓵𝓲𝓴𝓮 𝓰𝓸𝓸𝓭 𝓯𝓸𝓸𝓭👩🏻‍🤝‍👩🏼🍩
𝓗𝓮𝓲 𝓛𝓮𝓽’𝓼 𝓕𝓮𝓪𝓼𝓽, 𝓪𝓵𝔀𝓪𝔂𝓼 𝔂𝓸𝓾𝓻 𝓹𝓵𝓪𝓬𝓮💗

★ 🥰如果喜欢我嘅分享✨
➜ 记得𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰🫶🏻 @hei.lets.feast❤️‍🔥
咁就唔会错过我嘅最新帖文啦🥳

★ 😋如果睇完想去试✨
➜记得𝐛𝐨𝐨𝐤𝐦𝐚𝐫𝐤🏷 / 𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞比朋友仔一齐睇👩🏻‍🤝‍👩🏼