2025-06-10
【🍽️北角八幡平石燒牛扒專門店🎊吃得到的快樂體驗】.一向鍾意整呢整路邊食邊體驗嘅感覺,親手參與一餐飯,食得特別開心同難忘。.今次嚟到北角就諗起八幡平,自助式點餐,自助沙律吧、牛肉湯、白飯任裝仲可以加上飯素紫菜碎碎。.💫招牌牛扒180g拼巨物元貝牛扒大大舊,放在石上熟度由自己控制,加入香蒜及醬汁自己調味,體驗感覺十足!牛扒我大約5成熟,牛味香,入口熔化,拼巨型元貝帶子,食得開心好滿足!.💫青檸封門牛柳拼巨物元貝封門牛柳其實係牛嘅橫隔膜肌肉,每隻牛只有一條,特別珍貴。封門柳肉質嫩滑,脂肪低,牛味濃,廚師已切成薄片,非常之方便,唧入青檸汁,灑上黑椒同粉紅鹽係我最鍾意嘅食法。.💫富士柚子&檸檬茶日本枝裝飲品,置身日本八幡平嘅感覺。柚子清爽香甜,檸檬茶微酸,與石燒牛扒都好夾。💫自助區任食:🥗沙律~菜絲新鮮,有粟米粒同車厘茄,店員補給度快,加醋汁或麻醬超好味。🍚珍珠米白飯~任添,白飯旁有紫菜飯素無限供應。🥣牛肉湯~黑椒蘿蔔牛肉湯,足料蘿蔔勁甜,牛肉煲完湯仲好軟熟,牛味香濃。《隱藏版食法》 唧少少封門牛柳附送嘅青檸汁🍋🟩,牛肉湯鮮味更立體更突出。🧂醬料~黑椒、粉紅鹽、燒汁、芥末醬等很多選擇.除了牛肉
💫招牌牛扒180g拼巨物元貝
💫青檸封門牛柳拼巨物元貝
💫富士柚子&檸檬茶
💫自助區任食:
🍚珍珠米白飯~任添,白飯旁有紫菜飯素無限供應。
🧂醬料~黑椒、粉紅鹽、燒汁、芥末醬等很多選擇
除了牛肉外,餐牌仲有豬扒雞扒,啱晒唔口味嘅選擇。
🥚特別彩蛋:北角店門口有部港鐵優惠機,嘟一嘟有-$2乘車優惠🎊