2020-09-05 424 浏览
【 再次光顧的日式食堂 】上次係元祖和風食堂虎藏食過,我地都覺得幾好味,而家因為疫情關係日日都要留係屋企,一日煮三餐都幾累,今日老公放假就叫佢行過去買外賣番黎食,中午時段都幾多人等外賣,老公都要等20分鐘先拎到。我今次點了一份炸雞肉拉麵定食配白飯,拉麵選豬骨湯底,今次食的炸雞肉好林,幾好味,我地仲問餐廳拎左沙律醬,點埋醬食更好味。老公點了一份日式煎餃子拉麵定食配紫菜木魚花飯,拉麵選豬骨湯底,日式煎餃子整得唔錯,仔仔食左3隻。仔仔和奶奶點了兩碗豬骨湯拉麵,入面有兩塊大叉燒,小小配菜。另外點了一份雞翼串燒,雞翼可能燒得太耐,好鞋,唔好味。外賣的拉麵,湯和麵是分開上的,但我覺得拉麵有小小硬,最好一拎番黎就即刻倒湯落去,等D麵可以林身D。
【 再次光顧的日式食堂 】

仔仔和奶奶點了兩碗豬骨湯拉麵,入面有兩塊大叉燒,小小配菜。
另外點了一份雞翼串燒,雞翼可能燒得太耐,好鞋,唔好味。

2020-07-19
20 分钟 (外卖自取)
午餐