2022-08-25
平日中午嚟到呢間cafe,人氣好旺啊~地下果層已幾乎坐滿人,店員帶我哋到樓上,環境較下層寧靜舒適,更適合慢慢食,慢慢傾。由於當日同男友食完酒店自助餐,中午嚟到呢間就叫咗啲比較輕食嘅食物,不過食食吓覺得好好味,依然都係清得曬🤭✨✍🏻 /脆炸雞翼配檸檬蜜糖醬▪️價錢:HK$68▪️美味指數:♥♥♥♥♥呢份雞翼真係超熱辣辣上枱,1碟有4件!佢係屬於冇炸粉嘅脆炸雞翼,附上嘅檸檬蜜糖醬係真蜜糖味,酸酸甜甜,配惹味雞翼好開胃啊🤤✨✍🏻 /是日餐湯▪️價錢:HK$58▪️美味指數:♥♥♥♥♥突然好想飲湯,當日係羅宋湯,味道唔錯,又唔會太濃或太咸。仲另配有一塊微熱、脆卜卜及蒜味重嘅蒜蓉包,如果嚟多塊就更正喇🧄✨✍🏻 /頂級牛肉芝士漢堡包▪️價錢:HK$148▪️美味指數:♥♥♥♥♥呢個漢堡包有我愛食嘅酸青瓜,漢堡包真係唔可以少咗呢份配菜!頂級牛肉有厚度,軟嫩多汁,仲配有熱辣辣薯條添~推薦🍔🍟✨✍🏻 /西班牙風乾火腿伴哈密瓜▪️價錢:HK$98▪️美味指數:♥♥♥♥♥有4大舊蜜瓜,鮮甜多汁,上面嘅西班牙風乾火腿份旺頗多,唔洗慳住食,而且仲有淋上適量黑醋👍🏻✨✍🏻 /榛子綠茶鮮奶▪️價錢:HK$46▪️美味指數:♥♥♥♥♡好
✍🏻 /脆炸雞翼配檸檬蜜糖醬
西班牙風乾火腿伴哈密瓜
✍🏻 /榛子綠茶鮮奶
▪️價錢:HK$46
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
好濃郁嘅綠茶味,識飲緊係飲熱鮮奶啦🍼✨
✍🏻 /雜莓乳酪
▪️價錢:HK$48
▪️美味指數:♥♥♥♥♡
呢杯男友飲,酸酸甜甜,仲好飽肚吓🤣✨