荷里活廣場上年進駐咗一間人氣嘅甜品店Ocio オシオ,風格日系,裝潢以淺色木為主,環境十分簡潔舒適,Menu同埋牆上熊仔壁畫好可愛,中間放咗一棵真樹做裝飾,令人有置身日式庭院感覺。Cafe主打多甜品、日式刨冰、西餐及多國菜等,菜式賣相精緻。🍈奥斯蜜瓜雪山熱香餅甜品係期間限定,用半個蜜瓜嘅甜品賣相好驚喜,上面放上熱香餅同埋雲呢拿味雪糕,雪糕同埋底部雪糕同埋底部仲有星星做脆脆裝飾,好可愛。熱香餅微暖,蛋香味十足,口感鬆軟,蜜瓜香甜多汁,口味清新,蜜瓜有幾粒蜜瓜味嘅啫喱,成個甜品材料都好豐富。🦞芝士焗波士頓龍蝦鮮拿破崙海鮮手工麵有半邊芝士焗龍蝦,賣相唔錯,龍蝦肉質爽彈,龍蝦上面嘅士味濃郁,手工麵條似闊條麵帶煙靭口感,麵條掛上咗番茄醬味道,酸酸地好開胃,另外仲有蝦同埋魷魚作為配料,材料豐富。🥣蘑菇湯Set Dinner都會跟餐湯、主菜同埋飲品。餐湯蘑菇味道好濃郁,仲食到粒粒蘑菇,蘑菇帶有咬口。☕️Latte拉花精緻,咖啡味道較濃醇,口感順滑。

🍈奥斯蜜瓜雪山熱香餅

🦞芝士焗波士頓龍蝦鮮拿破崙海鮮手工麵

🥣蘑菇湯

☕️Latte
拉花精緻,咖啡味道較濃醇,口感順滑。
2022-12-22