2023-05-09 8117 浏览
狮子山下,完全估唔到喺天马苑呢度新开一间粤菜餐厅。想揾个地方一班人有个靓靓角落、舒服地方食个饭,同屋企人朋友好去处,我推介呢度片皮鸭皮脆,夹埋佢桂花、蒜泥同其他配料,无论包住食定就咁沾酱食,都好好食(我哋二食拣咗椒香爆脆鸭件,就咁食就一般,比较啱送酒)远年陈皮一口脆腩,个层腩脂劲肥美,包得够哂实,食落就知有几juicy陈皮榄角脆鳝球,呢个非常好食,第一下上碟你感受到佢油力无少到俾你,回锅酱汁亦沾得好均匀,食到最尾陈皮香浮出嚟,正虾籽慢煮柚皮,柚皮整得好食唔容易,绝对系功夫菜之一,完全唔苦,非常柔绵,汤汁够鲜都非常夹焦糖菠萝咕噜五花腩,大赞焦糖菠萝其他点咗嘅仲有蟹酱蟹肉双菇炆伊面,双重爆鲜味。姜汁炒芥兰,界得好仔细,微姜,唔会好辣。甜品方面全部唔算甜,糕点类全部都系佢哋自家制。我哋各有各喜欢嘅,云石马豆糕、担仔砵仔糕、怀旧芝麻卷同埋红豆沙。开业个几月,入到嚟楼底好高,枱与枱之间一啲都唔逼,有房可以book。中菜最正就系三五知己、一大班围炉取暖,咩都倾一餐!餐厅提供晚市代客泊车服务,记得先预约车位。

1966 浏览

(我哋二食拣咗椒香爆脆鸭件,就咁食就一般,比较啱送酒)

焦糖菠萝咕噜五花腩,大赞焦糖菠萝

餐厅提供晚市代客泊车服务,记得先预约车位。