佐敦 📌 元朗新记 佐敦吴松街123号地舖猪队友今晚话好想食炸鱿鱼须 ,依稀记得疫情嘅时候帮衬过佐敦呢间「元朗新记」,既然外卖出品都唔错,堂食应该更加正斗🥢▪️酥炸鱿鱼须 🦑 $61鱿鱼须系新鲜炸起热辣辣,d 脆浆炸得好松脆,鱿鱼须亦够爽口,猪队友食到停唔到口 😋 怪唔得知系呢度必点嘅小食 🦑 正 🥢▪️红烧元朗脆皮乳鸽 🦆 $76乳鸽又系即叫即整热辣辣上枱,乳鸽本身大只又厚肉,肉质嫩滑,鸽皮炸到好香脆,完全唔使点淮盐都已经好滋味 😋▪️菠萝咕噜肉 🍍 $61 +$20 (白饭 🍚+ 饮品)好多时菠萝咕噜肉都系偏酸又「确喉」,但呢度嘅咕噜肉嘅酸甜度系刚刚好 🧡 炸粉够薄,食落啖啖肉,而且每旧咕噜肉🐷 都肥瘦适中,外脆肉嫩,好开胃 ~ 必食系列🍚 🥢▪️椒丝腐乳炒通菜 🥬 $51点解 d 通菜可以炒到咁爽脆? 🥬 通菜翠嫩爽口,揉合腐乳咸香,椒丝微辣🫑再以蒜头爆香,相当惹味🔥 成碟菜我几乎食咗 2/3 ~ 好味道 😋▪️泰式青柠冰 (原价:$25)🍹$13青柠汁好清新,充满泰式风味🍹 原来呢杯青柠特饮惠顾正价嘅食物可以减$12,即$13蚊乍,真系好抵喔 🤍🔅 总括嚟讲,我同猪队友都觉得呢度嘅食物量
佐敦 📌 元朗新记
佐敦吴松街123号地舖

▪️酥炸鱿鱼须 🦑 $61
▪️红烧元朗脆皮乳鸽 🦆 $76

▪️菠萝咕噜肉 🍍 $61 +$20 (白饭 🍚+ 饮品)

▪️椒丝腐乳炒通菜 🥬 $51

▪️泰式青柠冰 (原价:$25)🍹$13
🔅 总括嚟讲,我同猪队友都觉得呢度嘅食物量足、好食兼抵食,相信我地好快回访 😋 眼见餐厅大部分时间都系坐满哂客人,多数都系一家大细,又不得不赞有个侍应叔叔,见佢又做楼面、又接待客人、又接外卖单,咁忙但依然好好礼貌回应客人要求,呢个值得一赞 👍🏻
2024-02-21
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 🍍菠萝咕噜肉
  • 酥炸鱿鱼须