今次特登去青衣行街,誤打誤撞被呢間木色系裝修嘅日本餐廳吸引!呢度嘅雞全部都係自家飼養,保證肉質嫩滑🐔 作為香港首間「華味鳥」嘅專門店!就可以品嘗到真正博多華味鳥嘅味道🐦-✤ 水炊鍋 $𝟑𝟐𝟖 呢碗呈現奶白色嘅湯底原來係以大量嘅雞骨熬制而成,膠質滿滿,飲得出湯底無加任何調味料,非常啱健康之人。華味鳥雞肉嫩滑帶嚼勁,兼且原來係不含任何賀爾蒙、激素或者添加劑,肉味鮮甜🐣,配埋椪醋一同食用,估唔到意想不到地夾!另外仲有一盤份量都相當多嘅新鮮蔬菜🥬先煮完雞肉再落菜,令湯底更為鮮味,食完都完全唔覺得濟,超級滿足!✤ 華味鳥白冷麵 $𝟖𝟖 一試就明點解係夏季限定🍜呢個秘製微酸湯底超級清新!配上微燻嘅華味雞肉同酸菜,每一啖都好開胃,味道好有層次,炎炎夏日暑氣全消,必點🌞!✤ 串燒 $𝟑𝟒-𝟑𝟔/一串 今次試咗好多款平時比較香港少見嘅部位🐔估唔到呢度可以試到呢啲咁罕見、刁鑽嘅部位,口感特別。經過烤制後香味特別濃郁,例如係鹽燒雞爽肉、鹽燒雞尾、鹽燒雞心、汁燒雞胸軟骨,最估唔到會有汁燒雞冠!最推薦係佢個汁燒雞胸軟骨,好有驚喜🥰大大嚿好有咬口!調味方面個燒汁都好出色,超級惹味! ✤ 清酒 $𝟏𝟏𝟖 叫咗一支純
✤ 水炊鍋 $𝟑𝟐𝟖

✤ 華味鳥白冷麵 $𝟖𝟖

✤ 串燒 $𝟑𝟒-𝟑𝟔/一串

✤ 清酒 $𝟏𝟏𝟖
叫咗一支純米吟釀🍶 甜度啱啱好,清新溫和,配串燒必點一支夠曬兩個人𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞!