2025-06-27
在長沙灣街坊商場內,竟藏著這家 性價比超高的日式餐廳「YuYu Sushi」最吸引的是 免加一,定食價格親民。壽司烏冬定食以個套餐包括有壽司、蕎麥麵、炸蝦天婦羅、胡麻沙律、味噌湯份量十足,適合想試多啲嘢嘅朋友,胡麻沙律嘅芝麻醬濃郁,配搭新鮮沙律菜,蕎麥麵口感煙韌,湯底清而不淡,夏天食特別醒胃。炸蝦天婦羅係一大亮點,蝦肉彈牙,外層炸衣酥脆輕盈,唔會油膩。壽司赤蝦|鰻魚|北寄貝|油甘魚|三文魚每款都新鮮得令人滿足。赤蝦爽甜;鰻魚燒得香口,帶點微甜嘅醬汁;北寄貝爽脆,三文魚同油甘魚就一如既往咁滑嫩。精選壽司定食(附送胡麻沙律、味噌湯)吞拿魚赤身|油甘魚|三文魚|魷魚|帆立貝|鰻魚|熟海蝦|五目腐皮|蟹籽呢個定食有齊我想食既壽司,吞拿魚赤身鮮味濃郁,帆立貝厚肉彈牙,魷魚爽口帶嚼勁。熟海蝦同五目腐皮各有特色,每件壽司都好新鮮,米飯軟硬適中,醋味恰到好處,食得出用心。
壽司烏冬定食
以個套餐包括有壽司、蕎麥麵、炸蝦天婦羅、胡麻沙律、味噌湯
壽司
赤蝦|鰻魚|北寄貝|油甘魚|三文魚
精選壽司定食(附送胡麻沙律、味噌湯)