2022-07-20
長沙灣有好多隱世驚喜餐廳✨今次發掘到既係一間行浪馨溫馨氣氛既西餐廳《Follow》✨餐廳門面已經好吸引到我,放滿綠色植物,而且有手寫既menu畫板,有種親切舒服既感覺🤗進入餐廳內,環境較昏暗,同時擺放左好靚既燈飾,為成間餐廳增添浪漫感💕好適合情侶撐枱腳👫我同男朋友叫左【二人套餐 $488】~▪️頭盤▪️❥ 凱撒沙律好大份Caesar salad🥗沙律上面佈滿芝士粉🤭身為芝士控既我勁開心!羅馬生菜好爽脆,食落會有聲🤣🤣沙律夾雜住Parma Ham同穀物脆粒,酸酸甜甜,口感好豐富🥰▪️餐湯▪️❥ 是日餐湯南瓜湯,入口夠熱,南瓜味道濃郁,口感綿密,好唔錯😋▪️前菜▪️❥ 意大利雲吞第一次試以蕃茄為醬汁既雲吞😋有驚喜呢✨蕃茄味超香濃🍅雲吞皮薄,裡面係芝士菠菜,粒粒飽滿好足料~係好開胃既一道前菜❤️▪️主菜▪️❥ 燒西班牙豬鞍配薯菜豬鞍肉質好厚身,食落口夠juicy,一d韌既感覺都冇👍冇overcook!薯菜同想像中唔一樣🤩分別係3粒芝士紫薯波同3粒薯餅粒,好特別又好味😆💯❥ 香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵龍蝦汁好濃郁,闊條麵煙韌有口感,每條闊條麵都吸晒d龍蝦汁😍超級正!大蝦好新鮮彈牙,唔會梅😳食完有唔夠喉既感覺🤭▪️餐
今次發掘到既係一間行浪馨溫馨氣氛既西餐廳《Follow》✨
我同男朋友叫左【二人套餐 $488】~
▪️頭盤▪️
❥ 凱撒沙律
好大份Caesar salad🥗
沙律上面佈滿芝士粉🤭身為芝士控既我勁開心!
羅馬生菜好爽脆,食落會有聲🤣🤣
▪️餐湯▪️
❥ 是日餐湯
南瓜湯,入口夠熱,南瓜味道濃郁,口感綿密,好唔錯😋
▪️前菜▪️
❥ 意大利雲吞
第一次試以蕃茄為醬汁既雲吞😋有驚喜呢✨
▪️主菜▪️
❥ 燒西班牙豬鞍配薯菜
❥ 香煎大蝦龍蝦汁手工闊條麵
大蝦好新鮮彈牙,唔會梅😳食完有唔夠喉既感覺🤭
▪️餐飲▪️
❥ Fruit Punch
兩杯飲品賣相都好靚😍
Fruit Punch以多款果汁(番石榴、士多啤梨、橙汁、菠蘿汁)溝梳打,好refreshing☺️✨
❥ Strawberry & Rose Soda
呢杯Mocktail以士多啤梨、玫瑰溝梳打,清甜之餘多陣玫瑰芳香🌹好解喝❤️