今日嚟到銅鑼灣嘅一間特色Cafe——悉尼樂園。 @sicklyland_cafe 佢嘅環境有兩大主題,一個係港式嘅懷舊風情,有唔少嘅舊時物品都可以喺度搵到,例如電話、玩具、梳化櫈、王家衛嘅電影海報等等。🎥🎞️另一個特色就係惡搞迪士尼樂園嘅卡通人物,例如係畫風突變嘅高飛狗同米奇老鼠,非常之有特色,打咭一流。🐭⭐️食物方面,我哋係叫咗兩個set lunch (只限星期一至五):➡️慢煮雞胸南瓜意大利飯 $108意大利飯嘅生熟度啱啱好,軟中帶硬。其實佢南瓜味唔算好重,仍然偏向高湯嘅味道,不過反而幾啱小編口味,因為我好怕食好好甜嘅南瓜味。慢煮雞胸調味比較淡,但肉質嫩滑嘅,唔會柴。味道🐽🐽🐽🐽➡️蒜香煙三文魚雜菇炒意粉 $88意粉軟硬適中,主要由蒜香味做主導,加上煙三文魚同雜菇都幾惹味,美中不足係油咗少少。味道🐽🐽🐽⭐️【午市小食】➡️鮮炸薯條+明太子醬 $38兩個小編都好鍾意呢個小食薯條,外脆內軟。中間嘅部份有幾香薯仔味。明太子醬有少少辣味,配搭起嚟幾惹味~😙味道🐽🐽🐽🐽➡️單骨雞翼+水牛城醬 $38佢嘅將水牛城醬比較溫和,酸同辣味唔算好突出。平時覺得啲水牛城雞翼太重口味嘅朋友可以試吓。佢嘅雞翼都有炸過,有

➡️慢煮雞胸南瓜意大利飯 $108

➡️蒜香煙三文魚雜菇炒意粉 $88

味道🐽🐽🐽

⭐️【午市小食】

➡️鮮炸薯條+明太子醬 $38

➡️單骨雞翼+水牛城醬 $38

佢嘅將水牛城醬比較溫和,酸同辣味唔算好突出。平時覺得啲水牛城雞翼太重口味嘅朋友可以試吓。佢嘅雞翼都有炸過,有輕微脆感,加上單邊雞翼非常容易方便食,小編都覺得唔錯。🙈

⭐️午市套餐奉送熱伯爵茶
/配其他正價飲品減$10

➡️Yuzu-U (正價$50 /跟餐+$40)

佢係由菠蘿、橙、柚子汁混合而成,酸酸甜甜,果味突出,鍾意citrus 嘅朋友必定要試。🍊🍋

味道🐽🐽🐽🐽🐽

➡️Chocolate and Coffee Smoothie (正價$50 /跟餐+$40)

佢嘅咖啡同朱古力味都算突出嘅,可惜沙冰嘅冰粒比較粗,要等耐啲先會比較好飲,個人建議店家可以加啲朱古力碎更加正。(大愛Java chip)🤤

味道🐽🐽🐽

⭐️午市套餐加配蛋糕可以減$10

➡️伯爵茶蛋糕配雜莓 (正價$53/+$43)

蛋糕嘅茶味突出,有明顯嘅回甘,配上酸酸地嘅莓,作為呢餐嘅結尾非常適合~🤩