四月仲係yuki生日月份🎂所以都會約埋朋友一齊周圍去食生日飯,知道呢間位於銅鑼灣嘅💛店就嚟結業🥲所以點都要支持下💪🏻其實之前yuki都有嚟食過午餐食Set,質素都好好👍🏽今次就嚟同大家分享Tea Set啦💖#自費介紹首先店員非常好👍🏽幫我訂安排咗一個靚位方便影相📸️ Tea Set有咸食同甜食🍰 Yuki特別鍾意咸食!真係好好食😋📍甘酒牛奶紅豆抹茶 Sakura Milk Pudding with Matcha & Red Bean好香濃嘅抹茶🍵味,食落去口感都唔錯,但就比較甜啲📍心形朱古力蛋糕 Mini Chocolate Cake普通嘅朱古力蛋糕🍰不過不失,都係比較甜啲📍迷你芝士蛋糕 Mini Cheese Cake芝士蛋糕相比起上面兩款甜品冇咁甜,而且有幾香濃既芝士味📍杏仁奶凍 Amaretto Panna Cotta奶凍幾好食!甜味適中,奶香十足,我朋友甜食入面最鍾意食佢🤣上面仲有果凍,食落去超香📍三文魚慕絲脆格Smoke Salmon Mousse Cone原本以為係甜食嚟🤣因為成杯雪糕🍦咁,一放入口又驚喜,三文魚Mousse好香啊!📍 脆炸海鮮餃 Crispy Seafood

#自費介紹

好香濃嘅抹茶🍵味,食落去口感都唔錯,但就比較甜啲

📍心形朱古力蛋糕 Mini Chocolate Cake
普通嘅朱古力蛋糕🍰不過不失,都係比較甜啲

📍迷你芝士蛋糕 Mini Cheese Cake
芝士蛋糕相比起上面兩款甜品冇咁甜,而且有幾香濃既芝士味

📍杏仁奶凍 Amaretto Panna Cotta

📍 脆炸海鮮餃 Crispy Seafood Dumpling
好似個小福袋咁💰啲皮好卜卜脆

📍提子蟹肉薄脆Crab Meat & Grape Crispy Tart
食落口好鮮甜,味道都幾夾

📍藜麥炸蝦多士Quinoa Prawn Toast
脆卜卜幾好食,我都好鍾意食多士😋

📍墨西哥雞肉卷Chicken Burritos
Yuki 最鍾意食俐個!入邊仲有牛油果🥑識落口有唔同層次,真係好想食多幾舊😆

📍Mocktail: Valentine breeze🍹
加入左玫瑰花瓣做裝飾,味道酸酸甜甜夠晒開胃💖

-$468💰

對餐廳評價❤️10分滿分💯
整體評分:8分
食物味道:8分
服務態度:9分
環境:8分
人頭消費:$100up 睇你嗌啲乜嘢
回頭率:70%

有一點問題就係等既時間比較長,我地等個Tea set都等咗最少45分鐘

店舖資料📃
Sean Cafe and Lounge