自從試過牛頭角總店既金飯館之後,我地都愛上呢間超有鑊氣既炒飯😍,間唔時就會去幫襯。知道佢地新開左間2.0係旺角,同牛頭角唔同,呢間主要做肉餅飯同焗飯🍚,想試佢地最出名既椒鹽豬扒,就要去返牛頭角個間喇~推薦指數:🐷🐷🐷(5分滿分)(原因:兩間差不多定價,炒飯會更吸引😂)🧀️芝士焗沙嗲牛肉飯 𝐇𝐊𝐃 85呢個屬於「第一啖驚艷,後面越食越heavy」系列🙈。濃郁沙嗲醬配上厚厚的芝士🧀️,蘭王蛋既蛋汁🥚同裹滿沙嗲醬既牛肉,焗飯既每一樣食材都好濃味,味道超豐富,又邪惡又滿足🈵️!但食到一半已經投降🏳️,太膩喇🥴,你會覺得唔洗食晒成個,就已經鈉超標😂😂😂 叫炒飯會冇咁膩(而牛肉唔知係咪好難焗熟,入面至少有3,4塊牛肉仲係紅色未熟😕,另外仲有d係咬唔爛,牛肉都幾失望)🍅蜜桃鮮茄焗豬扒飯 𝐇𝐊𝐃 78焗豬就好味得多👍🏻!蕃茄好新鮮,酸酸甜甜,對比焗沙嗲牛肉飯,簡直變左輕食咁😂,茄汁好多,炒飯底keep到粒粒分明又爽口,豬扒都夠嫩,蜜桃俾茄汁味蓋過左,感覺食落同蕃茄冇乜分別。價錢焗豬黎講偏貴炸魚肉燒賣 𝐇𝐊𝐃 15/6粒堅魚肉整成既燒賣,咬落口感偏煙韌,點埋沙嗲醬食,不過不失-同場加映-🦐招牌蝦頭油炒飯 𝐇𝐊𝐃

推薦指數:🐷🐷🐷
(5分滿分)
(原因:兩間差不多定價,炒飯會更吸引😂)

🧀️芝士焗沙嗲牛肉飯 𝐇𝐊𝐃 85

🍅蜜桃鮮茄焗豬扒飯 𝐇𝐊𝐃 78

炸魚肉燒賣 𝐇𝐊𝐃 15/6粒
堅魚肉整成既燒賣,咬落口感偏煙韌,點埋沙嗲醬食,不過不失

-同場加映-
🦐招牌蝦頭油炒飯 𝐇𝐊𝐃 78
之前係牛頭角個間回訪時食過,旺角都有!推薦❤️!超有蝦油香味,大量櫻花蝦乾鋪係面,每啖飯都可以食到好多蝦仔🤩,仲有d蠔仔,蝦仁,炒飯粒粒分明,配上脆脆蝦乾仔,真係忍唔住一啖接一啖咁食!完全唔膩,不過份量依然太大食唔晒😂

環境:店面唔算大,平日夜晚食座無虛席。舖頭位置唔算超方便,openrice寫既d出口2分鐘係冇可能行到的😂