2023-11-01
【跨世紀、古代感體驗⁉️ 香辣惹味川菜🌶️ 非常打卡able📸】推薦程度:●●●●◐抵食程度:●●●◐○——— 🥢 風雲攣天麵|$188大癲擺碟,勁震撼嘅視覺享受🤩 好細心地先上菜打卡,再有專人慢慢剪開方便👍🏻 炸麵非常酥脆可口💥 好乾身,唔會成口油😍 甜酸汁好開胃,同樣減低整體膩感✨🥢 炸饅頭|$58作為麵包控,當然勁期待呢款名物😆 架船夠晒排場,加埋乾冰加持氣勢非凡,令唔起眼嘅饅頭變成威武嘅主角✨ 味道方便都幾驚喜,做到外脆內軟‼️ 個麵團鬆軟到好似新鮮出爐咁🥰 麵包控必試👍🏻🥢 花雕醉雞|$108酒味濃烈,略帶酒甘味🍶 雞肉肉質實在,最抵讚係冇咩皮下脂肪,多食都唔膩👍🏻🫛 乾煸四季豆|$88辣度大概小辣,幾大眾化!好惹味🔥 豆嘅口感偏爽身,正中個人喜好,唔錯🙌🏻🥢 拔絲咕嚕肉|$148呢款都係經典平凡但驚喜之作☺️ 件件都好大,份量亦夠晒多‼️肉質幾軟腍、唔乾柴👍🏻 配料都好新鮮,尤其係我最鐘意嘅菠蘿🍍 香甜爽口!醬汁甜度適中,老少咸宜👦🏻 合家歡必叫💥🍲 干鍋|$68.00起(每個餸計算)蒜量同辣度都可以自由選擇👍🏻 識揀一定係揀重蒜🤤 蓮藕片同雞軟骨好爽脆;牛展同雞腎都好腍好入味;薯粉
推薦程度:●●●●◐
抵食程度:●●●◐○
———
蒜量同辣度都可以自由選擇👍🏻 識揀一定係揀重蒜🤤 蓮藕片同雞軟骨好爽脆;牛展同雞腎都好腍好入味;薯粉幾厚身、但口感好Q彈!整體都勁惹味,而且一鍋嘆齊唔同口感🔥
同樣為大眾化嘅辣度,比起四季豆佢自帶帶丁點甜味,所以餸飯一流🍚 菜式經典但擺碟就好創新,吸睛又勁打卡abble✨
除咗環境之外,用呢個埕同小瓦杯飲嘢都係好古代感😆 唔太甜、微帶酸感,開胃又解膩✨