2020-08-25
Lunch hour經過元朗,見Burger B入面坐滿食客,外面又有人等外賣,心諗應該味道唔錯先咁受歡迎吧😂所以就入去試試啦💃🏻🍔黑松露芝士牛肉漢堡 ($49)48蚊食黑松露,當然對佢唔會期望太多啦😂果然黑松露味道係唔夠濃,汁亦都偏少,芝士味亦偏淡,令成個漢堡質感偏乾🤭配料種類都比較單調,漢堡牛味都唔夠出😭可以話成個漢堡味道都太淡唔夠足料⚠️🍔洋蔥圈 (跟餐加$15)有少少炸過龍,粉漿都偏厚,而且無印乾哂啲油,令成份洋蔥圈都充滿油膩嘅感覺🧅有待改善🍔菠蘿烤雞堡 ($39)超抵食‼️同芝士牛漢堡相比,呢款相對juicy💦雞扒用炸嘅烹調方法,炸得香脆不過帶少少偏乾🤨不過配上大片菠蘿同醬汁,有令成件事清新左,減少油膩感,尚算可以〰️〰️🍔炸雞翼 (跟餐加$20)令人失望嘅小食😢同樣出現炸過龍嘅問題,而且好乾令到雞肉都變得偏柴😑調味亦都唔夠,唔建議叫⚠️整體嚟講,以呢個質素其實都對得住呢個價錢,因為真係幾抵食🤔但對我嚟講,我就未必會再食多次啦,寧願比多啲錢食高質啲嘅漢堡了🤗
黑松露芝士牛肉漢堡
🍔黑松露芝士牛肉漢堡 ($49)
🍔洋蔥圈 (跟餐加$15)
菠蘿烤雞堡
🍔菠蘿烤雞堡 ($39)
🍔炸雞翼 (跟餐加$20)