呢間餐廳於樓下都開咗一段時間,今次終於同屋企人過嚟試。一入去已經見到入面好有外國風情,其實有少少似希臘小屋嘅感覺,牆身嘅裝飾都充滿住海邊嘅感覺,令人一入去已經心情愉悅。晏就午餐大部份價都係$1xx,而且份量同味道都唔錯。前菜前都有提供麵包,跟返傳統意式食法配橄欖油同黑醋。———————————————🌟Salmon & Avocado Tartare (+$48)他他都算大份,有滿滿嘅牛油果同三文魚粒,加有檸檬汁同黑胡椒,將個鮮味再昇華,作為前菜非常吸引。🌟Roasted chicken Romaine salad 醬汁撈得好均勻,沙律菜同非常新鮮咬落爽口鮮甜,雞肉醃過後再燒香,味道十分唔錯。🌟8 oz Sirloin US steak served with roasted potatoes & greens $178牛扒我叫咗Medium,煎得都啱啱好,外層煎香內裡粉嫩。特別要讚一讚個醬汁,感覺似係紅酒汁,牛扒配醬汁好食更多,另外牛扒都配有薯角同沙律菜。🌟Roasted Salmon fillet served with seasonal veggies $148三文魚扒煎到金黃色

———————————————

三文魚扒煎到金黃色,香得嚟三文魚味道都濃郁,可以加新鮮檸檬汁再提鮮。底部另外配有其他蔬菜,整體味道都唔錯。