《香江花月》係行懷舊老香港風嘅中餐廳,日頭會提供點心同火鍋,夜晚就係火鍋為主,主打賣相精緻高質嘅食材😆‣ 日本牛乳玫瑰鍋 ($168)以日本牛乳做湯底真係好特別,係由一個木瓜托住一個白色玫瑰花造型既牛乳,旁邊就有幾朵玫瑰花🌹,成件事真係好靚❤️呢一個湯底會越煮越濃,去到差唔多結束嘅時候牛奶味係好濃郁,同朋友都飲左幾碗🤤‣ 香江併 ($798)全牛拼盤擺盤好靚🤩兩個人食食到勁飽😂店員好好,提示我地由最淡既牛心頂、黑栢葉同牛白肉開始食起,最後先食最濃味既安格斯,呢個鋪排好正,感受到每種肉既風味🥰‣ 七色餃 ($108)呢份餃子嘅擺盤好精緻好吸引,七隻顏色唔同味道,例如有粟米餃、菇餃等,每一款都各有特色,味道唔錯👍🏻‣ 桃花緣($88)/香芳幻 ($88) 呢兩款飲品賣相好靚,前者係桃味飲品,店員仲會喺你面前整個波波係飲品上面勁靚!後者係菠蘿汁加乳酪,最上個層既泡仲帶啲椰子味,個人比較鍾意桃花緣😍💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟呢間舖頭係位於銅鑼灣利舞臺,地理位置好方便;室內裝修十分華麗,好多影相打卡位,無論係用餐區、室內擺設區,甚至係餐廳特登開設嘅光影房,我同朋友都影咗好多張靚相😍😍😍食物質素都唔錯

‣ 日本牛乳玫瑰鍋 ($168)

‣ 香江併 ($798)

‣ 七色餃 ($108)

‣ 桃花緣($88)/香芳幻 ($88)

💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
食物質素都唔錯,擺盤又靚!員工服務態度好好,會主動介紹食物!推薦比各位同屋企人或朋友過黎享受下😋

💰Total: $1375 ($687.5/pp) (已包括10%服務費)
📍香江花月|@victorianera_hk
銅鑼灣波斯富街99號利舞臺廣場21樓

🚩更多同類餐廳 #foodstep_打邊爐
🚩更多同區餐廳 #foodstep_銅鑼灣 #foodstep_荃灣

📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻
2023-01-10
$687.5 (晚餐)