睇完戲係Yoho Mall搵食,門口見到個牌好吸引!寫住莆田海蠣節,養足300天!6種食法,套餐可以試到2款,蠔迷唔需要再考慮吧!九層塔香燜海蠣唔使講~Venus一定會嗌香口餸食,雖然賣相一般般,但食落充滿泰國特式,每啖海蠣都有九層塔香味,一啖一隻送飯一流江口家鄉海蠣湯足料靚湯,超多海蠣!加入蕃茄提升鮮甜味,椰菜花吸盡上湯鮮味,每一口湯味道都層次分明,同香口九層塔燜海蠣好夾,一濃一清,非常搭配!酥炒芋芯絕對不能錯過!為咗佢我會經常去莆田食,甜甜的外層非常鬆脆,內裏芋芯軟綿綿的咬兩口已經溶化,Venus形容為食過翻尋味百秒黃花魚百秒黃花魚之所以叫百秒係因為100秒就煮好,一向唔多鐘意食魚嘅Venus食落好驚喜,第一:唔腥;第二:勁滑;第三:魚湯超好飲,今次之後對魚有改觀!百秒煮完條魚真係勁滑!興化炒米粉莆田皇牌推介,米粉較一般米粉幼身,炒落更易入味,加入紫菜、豬肉、大蝦、椰菜及花生,食出鑊氣,都幾大碟,一碟兩個人食就啱啱好

九層塔香燜海蠣

江口家鄉海蠣湯