2023-05-01
早前登記過做佢地既會員,生日月份免費獲得抹茶軟雪糕同埋買嘢飲可半價買croffle優惠,於是又黎到南豐紗廠chill下~‣ 抹茶軟雪糕 ($42->free)雪糕都食到甘甘地、帶點甜味既抹茶味,口感都幾滑,不過食到有少量好細粒既冰粒;相反個雪糕筒幾好味,好脆身👍🏻注意雪糕好容易融🫠‣ Matcha Sakura Latte ($52)呢杯加左櫻花🌸花瓣同啫喱既matcha latte好奇怪,兩者唔夾,唔推薦🙅🏻♀️‣ 焦糖香蕉牛角包窩夫 (+$29)Croffle都得幾鬆軟,不過唔算好香牛油味;我以為焦糖香蕉就係上面有香蕉再淋上焦糖醬,原來只係焦糖味既香蕉,同埋唔知點解有核桃,完全唔夾;唔推薦🙅🏻♀️💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟今次係第三次食佢地既croffle(上次係抹茶醬同埋抹茶麻糬),都係麻麻地,下次唔會回購了~嘢飲既話都係飲番平時常規個種會比較安全🙆🏻♀️💰Total: $81 ($40.5/pp 無服務費)📍The Matcha Tokyo | @the.matcha.toyko_hk 荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖 (到訪分店)銅鑼灣勿地臣街8號地下薄扶林數碼
‣ 抹茶軟雪糕 ($42->free)
‣ Matcha Sakura Latte ($52)
‣ 焦糖香蕉牛角包窩夫 (+$29)
💭 C͟o͟n͟c͟l͟u͟s͟i͟o͟n͟
💰Total: $81 ($40.5/pp 無服務費)
荃灣白田壩街45號南豐紗廠地下G01號舖 (到訪分店)
銅鑼灣勿地臣街8號地下
薄扶林數碼港道100號數碼港三座C區資訊科技大道3樓303號舖
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓B201號舖
屯門屯順街1號屯門市廣場1樓1133號舖
太古太古城道18號太古城中心3樓308號舖
中環皇后大道中80號H Queen’s UG樓3號舖
🚩更多同類餐廳 #foodstep_cafe
🚩更多同區餐廳 #foodstep_荃灣 #foodstep_尖沙咀 #foodstep_銅鑼灣 #foodstep_數碼港
📣Like & Share & Follow @ourfoodstephk_
🙏🏻多謝你既支持,成為我努力分享既動力💪🏻