2021-08-07
我都唔記幾耐冇來食 #金鳳大餐廳,今日同老公係尖沙咀行街街,又落雨唔知食乜好,佢突然話好耐冇去鋸扒,近近地山林道好似有間金鳳😆唔知仲喺唔喺度,即刻search openrice🍚原來已經多咗分店都唔知🤭我地就去咗山林道分店鋸扒啦🍽金鳳係歷史悠久扒房1969年成立🤭我地仲未出世喎,今晚就同老公懷緬一吓以前拍拖餐廳💕d回憶慢慢返哂嚟👫红湯🥣白湯我一定係羅宋湯,老公一定係忌廉湯😆味道都係無變都係好濃味餐飽🍞都係暖暖地,又軟熟再搽牛油點餐湯😋成個食哂食牛扒🥩當然要鐵板上啦(仲要加多啲蒜茸)老公點了🥩西冷牛扒餐(7成熟)佢比較鐘意熟啲🤭我就點了🥩帶子牛柳餐(五成熟)我專登叫五成熟用鐵板上,來到就啱啱7成😆唔會太生又唔會太老店員送上熱辣辣🦬型鐵板2份🥩🥩真係好大塊😆我地最鐘意鐵板上倒汁果吓咋咋聲,同樣乜愛淋上黑椒汁加蒜茸汁(倆溝)😆我地最鐘意重口味🤤吃落味道同以前一樣,肉質又軟腍,成份🥩滿滿嘅(倆溝汁)非常野味,帶子又大大粒,牛扒又大份,真係又好味又抵食😋我地當然要升级特飲回味一下🍨🍨黑牛金牛啦😋黑牛🍫🥤朱古力雪糕球配可樂金牛🥭🥤芒果雪糕球配忌廉大大個雪糕球,自己倒入罐裝汽水又係鐘意汽水咋咋聲😆食
红湯🥣白湯
我一定係羅宋湯,老公一定係忌廉湯😆
味道都係無變都係好濃味
餐飽🍞都係暖暖地,又軟熟再搽牛油點餐湯😋成個食哂
食牛扒🥩當然要鐵板上啦(仲要加多啲蒜茸)
老公點了🥩西冷牛扒餐(7成熟)
佢比較鐘意熟啲🤭
店員送上熱辣辣🦬型鐵板
2份🥩🥩真係好大塊😆
我地當然要升级特飲回味一下🍨🍨黑牛金牛啦😋
黑牛🍫🥤
朱古力雪糕球配可樂
金牛🥭🥤
芒果雪糕球配忌廉
大大個雪糕球,自己倒入罐裝汽水又係鐘意汽水咋咋聲😆食完咁濃味🥩🥩最後飲埋呢杯黑牛金牛🤤超滿足👍
份量又足又大大份,每人平均都係$160左右,真係好抵食,唔怪得未到7:00已經坐滿客👍