2022-01-17
元朗多美食就係人都知!講到keep住受歡迎就要介紹下專營台灣宜蘭美食【羅東肉焿番】,正宗宜蘭口味加上超多選擇,下午茶時間去到都滿座。極推介吐司!超邪惡勁好味!見到差唔多枱枱都有叫,嚟到真係唔好錯過芋泥 x 炒蛋 x 芝士吐司 $45見到依個組合已經唔使多講有幾好味,熱辣辣香脆吐司夾著滿到瀉甜芋泥、鹹鹹地拉絲芝士+滑溜炒蛋,口感豐富,大大件食完都飽哂,本身叫咗果d都要轉外賣返屋企當晚餐~香腸魯肉飯 $49見到餐牌好掛住台灣魯肉飯,諗起夜市d轉轉香腸就叫咗依個飯la,約一條香腸份量加上大量魯肉,魯肉惹味唔會太鹹。平時食台式魯肉飯會好多醬汁,羅東肉焿番以大量魯肉拌飯代替醬汁,食落口感十足,感覺真材實料D!羅東肉焿湯飯 $49招牌菜一定要試la,原本就咁叫羅東肉焿湯,店員話+$2有湯飯,咁我不嬲都鍾意食湯飯就加咗,食落味道酸酸鹹鹹,似酸辣湯果種味,不過無辣同咁酸,所以都幾開胃。大大件肉係湯入面,肉質鬆軟完全唔靭,一咬就散開,$49湯飯性價比高!仙草芋圓2號(三色芋圓、小芋圓、海藻水晶) $35超滑溜仙草+彈牙海藻水晶入口出奇地夾,煙韌芋圓份量都幾多,大大碗幾抵食!
芋泥 x 炒蛋 x 芝士吐司 $45
香腸魯肉飯 $49