2021-12-17
好一段時間冇黎過2DP,上次黎係為左食佢既KFC素炸雞,但今次黎已經冇左依樣野食喇,個menu同店內裝潢都有少少唔同左,唔知係咪轉左手呢。鋪頭空間都比較少,我地被安排坐左喺吧枱隔離既二人枱,不幸既事稍後就發生左⋯⋯Um都係講左食物先!雞脾仔係來貨野,薄薄既腐皮扮雞皮,包住捲起左既鮮腐竹,面頭灑左少少椒鹽,就咁食都夠味,加埋泰式辣醬又係另一番風味。Impossible肉碎牛肝菌扁意粉既賣相唔錯,啲意粉都做到al dente,可惜impossible meat同牛肝菌既份量都太少,有少少呃稱既感覺。蜜瓜刨冰本身係落牛奶,但都可以轉豆奶變vegan。送到上黎個賣相有啲另人失望,首先係黑糖漿同蜜瓜既色唔多夾,第二就係蜜瓜唔夠甜,可能就係因為咁要加糖漿,之前食過係唔洗加糖漿的。講完食物可以講不幸事件喇!話說我地坐喺吧枱隔離食到中途,店員安排左兩個客人坐吧枱,結果餐飯既下半場我地都要近距離望住人地個pat pat食野,認真唔開胃⋯⋯個pat pat既距離近到一個點,我地連走都要叫個客人借過先出到去⋯⋯其實2DP既食物價錢都走中價路線,理應比個好啲既環境客人,希望佢地可以改善下啦。